Primarul Bokor Tibor a semnat contractul de finanțare care vizează reînnoirea sistemului de apă și canalizare a 41 de străzi din Târgu Secuiesc. Semnarea contractului a avut loc la 5 aprilie 2018 în București, la Ministerul Dezvoltării Regionale.

 

Valoarea totală a lucrării este de 3 milioana 9 mii de lei, în afară de asta, cota parte a Primăriei este aproximativ un milion de lei. Pe parcursul reînnoirii  34 de curți vor primi un sistem nou, și anume curțile 6–23, 30–32, 35, 39–49, respectiv 66, 67 și 69. În afară de acestea, sistemul de apă și canalizare se reînnoiește în străzile Dâmbului, Szacsvay János, Ady Endre,  Kanta,  Orbán Balázs, Râului și Fehérmartok.

 

După semnarea contractului, primarul Bokor Tibor a relatat: dacă vor fi terminate lucrările în curțile care înconjoară centrul, va urma aranjarea acestora, facerea lor mai atractivă. „Ar fi trebuit să ne ocupăm cu asta de mult timp, căci Târgu Secuiesc este cunoscut îndeosebi ca oraș al curților. O Primărie nu are posibilitate materială de a finanța o lucrare de un asemenea volum din propriul buget, astfel am fost nevoiți să așteptăm posibilitatea pentru proiect. N-am fi dorit să reînnoim curțile fără reînnoirea și a sistemului de apă și canalizare, acest lucru n-ar fi avut niciun sens” – a adăugat edilul. După înfrumusețarea curților, urmează regândirea, reînnoirea centrului orașului – a prestabilit Bokor.

 

Semnarea contractului este urmat de licitație, după asta pot începe lucrările.


6 aprilie 2018