Acum se desfășoară închiderea grămezii de gunoi din Târgu Secuiesc, lucrarea, conform contractului, trebuie să se termine până la 5 noiembrie. După managerul de proiect Baki János în prezent are o întârziere de 4-5 la sută, din această cauză și predarea poate să întârzie câteva zile.

 

Valoarea totală a lucrărilor este 7.649.486 lei, programul finanțat din fondul de ocrotire a mediului Uniunii Europene este o investiție care primește întregul județ.

 

Paralel cu aceasta se construiește în vecinătatea grămezii de gunoi o transbordare acoperită, acesta funcționează în prezent provizoriu în curtea SC Gosp-Com SA. Din această cauză au sosit și reclamații din partea locuitorilor. Directorul întreprinderii Zonda Balázs a relatat că săptămâna trecută au terminat ridicarea gardului de trei metri înălțime, care asigură ca gunoiul să nu fie cărat de vânt. În ce privește mirosul neplăcut: săptămânal cu două ocazii, timp de 2-3 ore are loc transbordarea de gunoi, deșeul se află în containere închise și înainte și după și după terminarea lucrării spală totul, dezinfectează.

 

Întreprinderea nu de mult a schimbat software-ul de marcat, din această cauză sumele plătite în avans nu apar  pe facturi, acest lucru va fi rezolvat de la sfârșitul lui iunie, după care cu toții vor primii facturi reale.

 

Îi informează și pe locatarii din casele particulare că gunoiul adunat selectiv va fi transportat în ultima săptămână a lunii, atunci trebuie așezat lângă tomberoane. Totodată în cazul caselor particulare au marcat acele tomberoane ale căror proprietari au încheiat contract cu întreprinderea, mai bine zis nu au datorii. În caz contrar, gunoiul nu va fi transportat, încheierea de contract, rezolvarea datoriei poate fi aranjată până la sfârșitul lunii la sediul întreprinderii.

 

Totodată în cartierele de blocuri e în curs întemeierea a trei insule închise de depozitare a gunoiului, vor fi construite două în strada Libertății, una însă în strada Constructorilor.

 

Sursă: Székely Hírmondó


1 octombrie 2014