Au premiat și administrația din Târgu Secuiesc în concursul „Orașul reutilizării” la care au participat treizeci și două de orașe din România. Pe noi ne-au premiat în categoria „luptător”, ca una din localitățile unde au adunat cele mai multe deșeuri selectate.

 

Premiul principal al concursului „Orașul reutilizării” organizat de SC Eco-Rom Ambalaje S.A l-a constituit crearea unui loc de odihnă – Eco în valoare de 12 mii de euro, unde populația se poate racorda la internet fără cablu. Premiile au fost distribuite la București, pe primul loc a terminat Sfântu Gheorghe. La evaluarea concursului au luat în considerare calitatea serviciului de adunare a deșeurilor selective, eficacitatea campaniei de comunicare și cantitatea deșeurilor adunate, selectate.

 

Pe parcursul măsurării la Târgu Secuiesc au adunat 125723 de kilograme de deșeuri selective, din care 74018 de kilograme material plastic și 51705 de kilograme de hârtie. Cele 35 de containere potrivite pentru adunarea selectivă rămân și pe mai departe pe loc, îi încurajează  pe locuitori să le folosească în mod corespunzător.


Invalid Displayed Gallery


24 septembrie 2014