Bazându-ne pe succesul al parcului de mișcare inaugurat cu ocazia acțiunii Pedalează pentru un scop bun!, din cei aproape 18 de mii de lei adunați din ciclism, Fundația Comunitară din Trei Scaune (HKA) și Primăria construiesc un teren de joacă în zona verde de lângă Sala Polivalentă, au anunțat organizatorii la conferința de presă de joi.

 

„Putem considera un mare succes evenimentul de vineri: am înregistrat 620 de bicicliști, care au pedalat 1978 de cercuri și 8042 de km pentru terenul de joacă care va fii înființat la Târgu Secuiesc. Am adunat în total 17 845 de lei pentru scopul nobil, din care o parte însemnată este cota-parte a New Fashion S.A. (12 660 lei) și Secuiana S.A. (3065), contribuția Nexxon SRL., a Senso SRL., a Clubului Ike, respectiv ofertele individuale ajung la 2 120 lei”, a rezumat Bereczki Kinga, directoarea HKA. „În județ am putut fi martorii unei colaborări de mărime fără precedent, întreprinzătorii și sfera civilă au contribuit la succesul acțiunii Comunitară din Trei Scaune a organizat acțiunea din 15 mii de lei, astfel putem vorbi despre un program cu un buget de aproape 30 de mii de lei” – a conchis directoarea.

 

Viceprimarul Derzsi Gyula i-a felicitat pe organizatori și i-a asigurat despre faptul că Primăria sprijină cu obligație și pe mai departe inițiativa. „Așa am gândit că și pentru terenul de joacă care îi deservește pe copilași, locația cea mai potrivită va fi zona verde de lângă Sala Polivalentă, căci acolo deja s-a înființat și este în folosință parcul de mișcare și terenul de joacă construite de asemenea din colaborare comunitară. Fie acest teren locul realizărilor bazate pe voluntariat” – a declarat edilul, după care locul este și de aceea potrivit, deoarece dă posibilitate și pentru expansiune ulterioară.

Bereczki Kinga a relatat că săptămâna viitoare încep colectarea ofertelor și după speranțele lor noul teren de joacă va putea fi predat cu ocazia Târgului de Toamnă. „HKA va contribui și cu un perete de cățărare la noul așezământ – pe acesta îl vom forma în funcție de condițiile locale”, a completat informația.

 

E curiozitate, că cei 8042 de km pedalați necalculat în aceștia cercul de respect parcurs cu și mau mulți participanți (ceea ce poate însemna 300 de kilometri ulterioare) ar fi fost suficient ca cicliștii – asemănător ștafetei – să ajungă la monumentul funerar din Darjeeling al lui Körösi Csoma Sándor, care este la 8 385 de kilometri de la Târgu Secuiesc.


12 iunie 2015