Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din Târgu Secuiesc (ASIMCOV) aduce la cunoștința posesorilor de firme că Întreprinderile Mici și Mijlocii, Ministerul Mediului Comercial și Turismului desfășoară 8 proiecte regionale, dar oferind un ajutor minimal pentru KKV-urile care angajează tineri care își încep cariera. Scopul proiectului este dezvoltarea deprinderilor ocupaționale ale tinerilor cu diplomă absolvenți în 2014 și sporirea ratei de ocupație, prin locuri de muncă susținute cu sprijin de stat.

 

Durata sprijinului minim oferit în cadrul Programului Operativ de Dezvoltare a Resurselor Umane (POS DRU) este de 12 luni, începând cu semnarea contractelor de finanțare. Valoarea minimă a sprijinului care poate fi solicitat este de 4.000 de euro (în lei), poate fi folosit după următoarele condiții:

 

– ca sprijin fără rambursare, pentru acoperirea totală a cheltuielilor de salarizare cuvenite salariaților (Brut: 1575 lei / lunar în cazul studiilor medii, 2328 lei / lunar în cazul studiilor universitare; minim 6 luni, maxim pentru 12 luni). Valoarea maximă a sprijinului acordat pentru plata salariilor: net 900 lei / lună – pentru studii medii, 1300 lei / lună – pentru studii universitare;

 

– Numărul locurilor de muncă care au parte de sprijin, în funcție de categoria întreprinderii revendicatoare:

* microîntreprinderi – max. 3 locuri de muncă nou înființate,

* întreprinderi mici – max. 7 locuri de muncă nou înființate,

* întreprinderi mijlocii – max. 15 locuri de muncă nou înființate.

 

– KKV este obligat să mențină locul de muncă nou înființat încă atât timp, cât timp a primit sprijinul.

– Un KKV poate încheia un singur contract pe parcursul termenului contractului, care poate fi modificat cu documente suplimentare, potrivit dispozițiilor indicatorilor proiectului.

 

Înscriere și informații mai ample: www.aippimm.rowww.imm.gov.ro

 

Târgu Secuiesc aparține în regiunea de dezvoltare din centru, despre acest proiect – Locuri de muncă pentru TINEri în București Ilfov și Centru – Târgu Mureș, ID 143641 – se pot interesa la următoarele adrese de email: : csaba.torok@imm.gov.roerika_papp@imm.gov.ro


8 octombrie 2014