Din cauza vremii nefavorabile, în locul festivalului Hochei pe lac din Reci, a II-a gimnastică comemorativă Bogyán János publicat pentru jucătorii de hochei din U8 și U10 s-a desfășurat pe patinoarul din Târgu Secuiesc. La lupta de două zile realizată cu colaborarea lui Királypingvinek din Sfântu Gheorghe și a lui Bikák din Târgu Secuiesc și-au prezentat omagiul 20 de echipe.

 

Pe patinoarul din Târgu Secuiesc au pășit pe gheață peste 250 de mic hocheiști, în afara celor din Trei Scaune au fost prezenți numeroase formații, dar au venit de la Galați și din Capitală. Echipele au jucat cruciș în cele două treimi din lături ale terenului de mărime standard, trei împotriva a trei, cu portar, cu un timp de joc de 2×12 minute, cu schimb de rând în fiecare minut.

 

– Din păcate vremea a intervenit și în anul acesta în festivalul Hochei pe lac, dar nu am renunțat la acest plan al nostru, imediat ce vremea ne permite, îl vom organiza și pe acela. În aceste categorii de vârstă nu notăm rezultatele, însă copiii le țin în evidență și iau foarte în serios luptele în perechi – a expus din partea lui Királypingvinek Kernászt Huba, vorbind pe vocea nemulțumirii despre jocul celor trei echipe al clubului.

 

După părerea sa e îmbucurător, cât de populară este în cadrul copiilor această ramură sportivă, pe deasupra se încadrează în acest circuit din ce în ce mai multe fete, de exemplu la Sfântu Gheorghe șapte zgârie gheața.

 

 – Am avea nevoie și noi, și Târgu Secuiesc de un teren, căci suntem într-un mare dezavantaj față de celelalte echipe. Noroc, că la Sfântu Gheorghe se prezintă din ce în ce mai multe grădinițe pentru a patina, dintre ei alegem rezervele, din păcate însă avem gheață doar pentru puțin timp, după aceea suntem nevoiți să ne deplasăm la Brașov, ceea ce este foarte costisitor – a enumerat Kernászt, care a mulțumit separat ajutorul susținătorilor și al părinților.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


Invalid Displayed Gallery


19 ianuarie 2015