Echipa de futsal KSE, care a pășit pe teren ieri seară la Timișoara, a început vânătoarea de puncte din 2015-2016 cu patru legionari străini spanioli. Din Spania s-au legitimat la Târgu Secuiesc un portar și trei jucători, se pregătesc împreună cu albaștri-albi de mai mult de o lună de zile. Publicației noastre au declarat că se simt bine în orașul breslelor și fac totul ca echipa să termine pe un loc eligibil la campionat.

 

Cei patru legionari străini spanioli au subliniat unanim că au avut parte de o primire prietenoasă și se pot pregăti pentru încercările care-i așteaptă în împrejurări strălucite, într-o sală splendidă, la întâlnirea noastră din săptămâna trecută cu toții au așteptat cu emoții startul campionatului. Este asemănător la ei că încă din vârsta minorității au trăit în farmecul mingii, sunt entuziasmați, au vocație și, după cum au demonstrat la meciul amical împotriva Valenciei, chiar talentați.

 

Noul favorit al publicului din Târgu Secuiesc este Rafael Berlanga Izquerdo, de 21 de ani, care a început să joace fotbal la vârsta de 5 ani și s-a legitimat la KSE din clasa secundă. După relatările lui, de aceea iubește fotbalul de sală, pentru că este o ramură sportivă rapidă și combativă, unde trebuie să dai totul pentru victorie. Despre el însuși a destăinuit, este foarte puternic în el spiritul de luptă, de aceea așa crede că îi va fi de folos echipei, introduce în joc rapiditate și după speranțele sale îi va bucura pe cei din Târgu Secuiesc cu multe goluri.

 

Și Igor Etxarri Torres a început să facă cunoștință cu mingea la vârsta de cinci ani, se consideră un jucător silitor, muncitor, ambițios, care face totul pentru a ajuta echipa în obținerea unui rezultat bun. Și el ar dori să șuteze goluri, însă consideră mai important să se prezinte cu performanță bună continuă și să-și ajute colegii din echipă. Așa simte că au reușit să se încadreze în cadru, merge bine munca comună, însă lipsește antrenorul conducător David Madrid Sanchez, cu a cărui prezență se va forma cu siguranță armonia, de care au nevoie. Cu limba maghiară încă nu a reușit să se împrietenească, însă deja știe pe cele mai importante – mulțumesc, sărut mâna!

 

Javier Gorrono Carrion a cochetat un timp și cu fotbalul pe teren mare, apoi a ales futsalul, pentru că se potrivește mai mult aptitudinilor sale. Nu s-a așteptat la o primire atât de amabilă, este foarte mulțumit cu împrejurările. Înainte de asta a știut puțin despre țară, doar atât că șomajul este mare și e greu traiul. Au descoperit deja împrejurările, în timpul lor liber au făcut excursii și au constatat cu satisfacție și faptul că cei de aici iubesc futsalul.

 

De Borja Lopez Sanz totdeauna a stat mai aproape postul de portar. Spune, că nu este simplu departe de țara lor, în străinătate, unde și obstacolele de limbă îngreunează viața de toate zilele, dar cu colegii de echipă pot comunica în limba spaniolă, în alte locuri izbutesc în limba engleză. Deja așteaptă foarte mult ca să-și arate capacitățile și pe teren, speră că nu va primi multe goluri. Nu cunoaște celelalte echipe, însă a afirmat: ar dori să termine cu albaștri-albi în primele cinci.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


Invalid Displayed Gallery


3 septembrie 2015