Scrie un cântec de Crăciun și cântă-ni-l nouă – astfel îi invită organizatorii – dr. Kelemen András și Demeter Elemér – pe participanți la spectacolul considerat deja tradiție la Târgu Secuiesc. Și în acest an se promite a fi o mare distracție în Club For You, unde la 18 și 19 decembrie ansambluri din țară și din străinătate vor distra marele public.

 

Locul este și pe mai departe Club For You, deoarece desfășurarea unei astfel de manifestări mari la Târgu Secuiesc doar această unitate o poate rezolva, în special în oglinda nenorocirii care a avut loc în Clubul Colectiv din București. Organizatorii și în acest an s-au gândit într-o manifestare de două zile, căci numeroase orchestre și-au semnalat participarea. Vineri vor urca pe scenă Luppinger Attila (Sfântu Gheorghe), Kvitt Band (Târgu Secuiesc), Mustang Blue (Târgu Secuiesc), The Pinwheels (Târgu Mureș), Heep Freedom (Budapesta) și My Hands in Chains (Târgu Mureș).

 

Kvitt Band și Mustang Blue participă pentru prima oară la Crăciunul Rock, ansamblul cel din urmă chiar la manifestarea din anul trecut, la prima audiție a înregistrării video realizat de Hobby Video Team, a cântat pentru prima oară și a fost recrutat din membrii care au figurat și în alte ansambluri. Luppinger Attila, așa-zisul „ciudățenie”: dr. Kelemen András a văzut talentul și ar dori să contribuie, la devenirea acestuia un interpret cu succes. Acest lucru a avut deja precedent, căci Bejan Norbert, datorită experiențelor câștigate la Crăciunul rock, respectiv a cercului de cunoștințe al organizatorului, a ajuns la festivalul de muzică de cel mai înalt rang, la Gastroblues din Paks, unde a avut posibilitatea de a realiza cu numeroși muzicieni o producție comună.

 

Marele tun al zilei de vineri este singura orchestră a Uriah Heep tribut, Heep Freedom. Atelajul de cinci concertează de aproape trei ani în cluburile din capitală și de la țară, respectiv la festivaluri mai mari, ba chiar, în anul acesta a ajuns și în Ardeal. La concertele lor, în afară de șlagărele de neomis, ies la iveală și cântecele interpretate mai rar de  către „banda mamă”, băieții ciugulesc nu doar din era clasică. Heep Freedom se reîntoarce cu bucurie la Târgu Secuiesc după apariția de succes din vară a întâlnirii motocicliștilor și garantat va duce pe scenă cele mai bune cântece Uriah Heep.  Și sâmbătă va fi din ce alege, căci înaintea de Inogsz, vor urca pe scenă Exit Rock Band, Chrom și Éli înainte de interpretarea comună Cadou (ansamblul Piramis), privit ca imn, apoi distracția va fi încheiată de Background. Ceea ce trebuie de știut: fumatul este permis doar în spațiul din fața sălii de concert și în cortul încălzit de lângă ieșirea din stânga, unde pe monitorul TV se poate vedea, auzi în transmisie directă, concertul. Prețul biletului de intrare de o zi este a5 lei (conține un bilet de bere de 5 lei), pe când cel de două zile costă 25 de lei, și conține două bilete de bere în valoare de 5 lei. În galerie pot urca doar persoanele care dispun de banderolă roșie (orchestre, sponsori).

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


Invalid Displayed Gallery


16 decembrie 2015