La sfârșitul săptămânii trecute Serviciul de Salvare din Județul Covasna a preluat la Cluj Napoca două noi ambulanțe de urgență cu totală înzestrare medicală, de la reprezentanții Ministerului Sănătății. Vehiculele moderne ajung în folosința subunităților din Baraolt și Târgu Secuiesc.

 

La 8 noiembrie reprezentanții ministerului au predat mai multor județe din țară 48 de mașini. Cu aceste două salvări în ultimii trei ani Serviciul de Salvare din Județul Covasna s-a îmbogățit cu zece noi salvări de urgență, mulțumită cărora le-au putut schimba pe cele vechi, a formulat Török Zsuzsánna, directorul principal al Serviciului de Salvare din Județul Covasna. „Câte unul din cele două autovehicule are o valoare de 307 de mii de lei, este de 2×4, categoria B. Cu ele se pot grăbi pentru a-i ajuta pe cei ajunși în necaz câte un asistent și șoferul ambulanței. Prin salvările, care vor fi predate în câteva săptămâni, activitatea colegilor subunităților din Baraolt și Târgu Secuiesc va fi ajutată de autovehiculele total noi” a adăugat directorul.

 

A adăugat: după promisiuni, până la sfârșitul anului, Ministerul Sănătății va mai preda încă 143 de autovehicule noi. După speranțele noastre și subunitatea din Covasna va primi o ambulanță nouă de 4×4, de care e mare nevoie, cu privire la porțiunea de drum care duce spre Comandău.

 

Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, legat de predarea ambulanțelor a expus: în sănătate e indispensabilă înzestrarea modernă, fără ea doar cu greu pot fi salvate vieți. În Trei Scaune munca serviciului salvării de urgență a devenit mai eficientă în perioada trecută mulțumită autovehiculelor moderne.


Invalid Displayed Gallery


11 noiembrie 2014