Jucătorii de hochei din categoria de vârstă U12 ai HC Taurii din Târgu Secuiesc se află în urma unei perioade agitate, deoarece nu demult și-au fructificat cunoștințele la un turneu din Elveția, respectiv la sfârșitul săptămânii trecute au obținut victoria de cupă la Galați.

 

Micii hocheiști, împreună cu camarazii lor din Brașov, au primit o invitație în Worb din Elveția la o gimnastică de cupă internațională de trei zile, unde ca singura echipă din România și-au putut măsura puterile cu echipele de categorie de vârstă din Austria și Elveția.

 

– Copiii au prestat peste așteptări, au și câștigat, au și pierdut, dar cred, cel mai important este că au putut participa la primul turneu internațional din viața lor și au depozitat foarte multă experiență, respectiv revelații – a fost de părere antrenorul Márton Sándor, după care vor repeta și la anul vizita.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, cu organizarea Chișinăului, s-a desfășurat la Galați Cupa Prieteniei, la care cinci echipe s-au luptat pentru primul loc. Taurii au strălucit, au învins Suceava cu 4-2, Galațiul cu 8-1, Chișinăul cu 5-3, Buzăul însă cu 20-2, astfel au adus trofeul care se cuvine celei mai bune echipe. În afară de asta au meritat și două premii individuale: pe Nagy Gergő l-au ales cel mai bun jucător, iar pe Georgiu Danie cel mai bun fundaș.

 

Bartha Zsófia


24 martie 2015