Cu ocazia primei aprinderi comune a lumânării de advent vor conecta luminile de sărbătoare în orașul breslelor. Seria programelor de așteptare a sărbătorilor începe cu aprinderea lumânării la 29 noiembrie și se încheie la 28 decembrie, duminică, cu concertul de crăciun al lui Szinetár Dóra. În seria de programe își găsesc loc târgul de crăciun de produse locale și de artă populară, concerte și programe culturale.

 

Programe acordatoare la sărbătoare

 

Seria de programe de o lună s-a închegat în organizarea comună a Primăriei Târgu Secuiesc, a Casei de Cultură „Vigadó”, a parohiilor romano-catolică și cea reformată, precum și a Asociației de Artă Populară „Barabás Zsombor”. În fiecare sâmbătă, de la ora 18 va fi aprindere de lumânare Advent în Piața „Gábor Áron”, la 13 decembrie, în centrul orașului își va găsi loc repetat târgul tradițional de produse, care în anul acesta va muta caracterul târgului de crăciun la Casa de Cultură „Vigadó”, căci acolo își organizează expoziția de trei zile Asociația de Artă Populară „Barabás Zsombor” din Trei Scaune. Deschiderea târgului de artă populară va fi la 11 decembrie, joi, târgul ține până la 14 decembrie.

 

Moș Nicolae la Târgu Secuiesc

 

Moș Nicolae și în acest an va face o vizită la copiii din Târgu secuiesc. La 5 decembrie, vineri vor primi cadou de la Moș Nicolae copiii de grădiniță și elevii de școală primară din Târgu Secuiesc, Lunga, Tinoasa, Ruseni, apoi seara, de la ora 18 sosește pe sania sa în centru Moș Nicolae.

 

Concerte și programe culturale

 

Deja a devenit o tradiție, ca în perioada de așteptare a sărbătorilor, atât Școala „Molnár Józsiás”, cât și Clubul Elevilor se pregătesc cu concert de crăciun. Acest lucru nici în acest an nu va fi altfel, elevii și profesorii lor vor concerta la 12 decembrie, vineri în Casa de Cultură „Vigadó”, fanfara și majoretele la 21 decembrie, duminică se acordează la sărbătoare. Șirul concertelor este întărit de orchestra Codex, de Ego Sum, Luiza Zan și Snaps Vocal Band, precum și de Szinetár Dóra. Sosește la Târgu Secuiesc Kochán Ferenc și va fi din nou oaspetele nostru părintele Böjte Csaba cu copiii săi. A paisprezecea oară organizează Asociația Mihai Viteazul Festivalul Cântecelor și a Tradițiilor de Iarnă și nu poate lipsi nici Crăciunul-Rock, care și în anul acesta va fi de două zile, și împlinește „vârsta” de 5 ani. La Crăciunul-Rock sosesc și două orchestre din Ungaria, pe lângă asta îndrăgiții noștri locali lovesc între coarde și cântă compoziția de Crăciun scrisă pentru anul acesta.

 

Bilete pentru programele care se desfășoară la Casa de Cultură „Vigadó” pot fi scoase la casa de bilete a instituției. Data precisă a concertelor și totalul șir de programe se găsesc la pagina web www.kezdi.ro.

 

Organizatorii își rezervă dreptul de modificare a programului!

 

Organizatorii și susținătorii programelor: Primăria din Târgu Secuiesc, Casa de Cultură „Vigadó”, parohiile romano-catolice și cea reformată, Asociația „Crăciun-Rock” și Asociația de Artă Populară „Barabás Zsombor” din Trei Scaune.


 

Invalid Displayed Gallery


21 noiembrie 2014