Szőcs Botond zongora előadásra várja az érdeklődőket október 9-én, csütörtök 18 órától a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében. A zenekedvelők Chopin balladát, fantáziát, szonátát, noktürnöket hallgathatnak előadásában. A fiatal zongorista a sepsiszentgyörgyi „Plugor Sándor” Művészeti Líceumban végezte iskolai tanulmányait, Rápolti Irma tanárnő diákjaként.

 

Jelenleg a brassói Transilvania Egyetem zene szakának első éves hallgatója, tanára 2011 óta dr. Stela Drăgulin egyetemi tanárnő, a Transilvania Egyetem Zene szakának a dékánja, elismert személyisége a hazai és nemzetközi zongoraiskolának.

 

Számos országos és nemzetközi versenyen vett részt, ahol tíz első helyezést ért el, közülük a legfrissebb a 2012-ben elnyert III. Victor Giuleanu Nemzeti Verseny első illetve különdíja, valamint a Remember Enescu díjat, amit a George Enescu Alapítvány ajánlott.

 

Szőcs Botond számos koncertet adott Brassóban, Marosvásárhelyen és Bukarestben (A Román Athenaeum Kistermében, a fővárosi Könyvtárban és nem utolsó sorban a Romániai Rádiótársaság “Mihail Jora” termében).
A 2012-2013-as évadban megkezdte a szólisztikus fellépéseinek sorozatát a hazai szimfonikus zenekarok kíséretében, repertoárja W. A. Mozart F-dúr, KV 459 Koncertjét zongorára es zenekarra, L. van Beethoven 3. c-moll Koncertjét zongorára és zenekarra és F. Chopin 1. Zongoraversenyét foglalja magába.

 

Zenei előadásait lelkesedve fogadták a nagyközönség és a zenei szakértők egyaránt: “Egy második Richter”, “odaadása és temperamentuma/…/, hihetetlen sokoldalúsága/…/, az átlagostól eltérő érzékenysége és lendülete lenyűgöző”. (Petra Gherasim, A fiatal Szőcs Botond a Román Athenaeumban : https://www.românia-muzical.ro/cronici ).

 

Az előadásra a belépés díjtalan.



2014. október 6.