Csütörtökön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi önkormányzattal negyedik alkalommal rendezte meg a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

 

A sportcsarnok előtti térről 17 órakor útnak indították a jótékonysági akció eddigi legtöbb, 960 résztvevőjét, köztük a 2 éves Miklós Örsöt és a 82 éves Ferencz Gábort. 20 óráig a bringázók összesen 12.171 kört, azaz 48.684 kilométert teljesítettek. Minden 4,5 km-es kör 5 lejt ért, amit a bringások szponzora fizetett be. A legtöbb kört (17) Szigyártó László tekerte, míg a legeredményesebb gyűjtőnek István Zoltán bizonyult, aki 150 lejt gyűjtött a tekerés, illetve az adományok révén, így ő vihette haza a Bertis Kft. 500 lejes utalványát. A fő támogató Wegener Pro Sanitate Alapítvány felajánlásával a legalább hét kört tekerő személyek között kisorsolt női-, férfi-, illetve gyerekbiciklit Szigyártó László, Kovács Tihamér és Csavar Orsolya nyerte.

 

A bringások trikót, térképet, pecsételőlapot, ásványvizet és édességet kaptak az akció ideje alatt. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete házi süteménnyel kínálta meg a résztvevőket, a Székely Vendéglő pedig szendvicseket készített az önkénteseknek. Az elsősegélyről a Salvatore Egyesület tagjai gondoskodtak. A begyűjtött, több mint 30 ezer lej 60 százalékával a második osztályos, veleszületett gerincsérülésben szenvedő, kézdivásárhelyi kisfiú, Imre Kristóf július közepére kiírt műtétjét támogatják. A fennmaradó összegből egy köztéri biciklipumpát szerelnének fel a Millennium parkban, valamint egy már meglévő játszóteret bővítenének ki mozgássérültek által is használható elemekkel.

 

Forrás: Székely Hírmondó



2018. június 27.