A Tekerj egy jó célért! akció alkalmával felavatott mozgáspark nagy sikerére alapozva, a kerékpározásból összegyűjtött közel 18 ezer lejből a sportcsarnok melletti zöld övezetbe épít játszóteret a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a helyi önkormányzat, jelentették be a szervezők a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 

„Nagy sikernek könyvelhetjük el a pénteki kerékpáros megmozdulást: 620 kerékpározót regisztráltunk, akik 1978 kört és 8042 km-t tekertek a Kézdivásárhelyen létesítendő mini-korú játszótérért. Összesen 17 845 lejt gyűjtöttünk össze a nemes célért, amiből jelentős a New Fashion Rt. (12 660 lej) és a Secuiana Rt. (3065) részvállalása, a Nexxon Kft., a Senso Kft., az Ike Klub hozzájárulása, illetve az egyéni felajánlások 2 120 lejre rúgnak”, összegezte Bereczki Kinga, a HKA igazgatója. „A megyében példátlan méretű összefogásnak lehettünk tanúi, a vállalkozók és a civil szféra egyaránt cselekvő részvétellel járult hozzá az akció sikeréhez. A Háromszéki Közösségi Alapítvány 15 ezer lejből szervezte meg az akciót, így közel 30 ezer lejes költségvetésű programról beszélhetünk.” – nyugtázta az igazgatónő.

 

Derzsi Gyula alpolgármester gratulált a szervezőknek, és biztosította őket afelől, hogy a helyi önkormányzat továbbra is elkötelezetten támogatja a kezdeményezést. „Úgy gondoltuk, a tipegőket kiszolgáló játszótérnek is a sportcsarnok melletti zöld övezet lesz a legmegfelelőbb helyszín, mivel ott már létrejött és használatban van az ugyancsak közösségi összefogásból megépített mozgáspark és játszótér. Legyen hát ez a terület az önkéntességen alapuló megvalósítások helyszíne.” – jelentette ki az elöljáró, aki szerint a hely azért is megfelelő, mert további terjeszkedésre is lehetőséget ad.

 

Bereczki Kinga elmondta, jövő héten megkezdik az ajánlatok begyűjtését, és reményeik szerint az Őszi Sokadalom alkalmával átadásra is kerülhet az új játszótér. „A HKA egy mászófallal is hozzájárul az új létesítményhez – ezt majd a helyi adottságok szerint fogjuk kialakítani”, egészítette ki az információt.

 

Érdekesség, hogy a letekert 8042 kilométer, és az ebbe bele nem számolt, még több résztvevővel lekerekezett tiszteletkör (ami további 300 kilométert jelenthet) elegendő lett volna, hogy a kerékpározók – stafétaszerűen – eljussanak Körösi Csoma Sándor dardzsilingi síremlékéhez, ami 8 385 kilométerre van Kézdivásárhelytől.


2015. június 12.