A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Zöld Nap Egyesület 2017. május 27-én, szombaton 9 és 14 óra között megszervezi a Tekerj egy jó célért! biciklis akció harmadik kiadását Kézdivásárhelyen. A program három kiemelt támogatója Kézdivásárhely önkormányzata, a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. A közösségi akció során egy közösségi célra lehet gyűjteni kerékpározással.

 

A gyűjtés gyakorlatilag a kerékpáros támogatását jelenti, be lehet fizetni egy-két-tíz-… körre, amit a kerékpáros „leteker”, így a gyűjtés igazából egy csapatmunka: az egyik kerékpározik, a másik támogat. A projekttel egyaránt célozzák a fiatalokat és a felnőtteket, alkalmat adva egy tartalmas és egészséges közösségi élménynek.

 

Gyülekező: Sportcsarnok előtti tér

A Tekerj akció programja: 

9–10 óra – Iratkozások
10–13 óra – Biciklizés
13–14 óra – Eredményhirdetés, díjazás

 

Minden résztvevő trikót, térképet, pecsételőlapot, ásványvizet és édességet kap az akció alatt. Három biciklit sorsolnak ki a legalább 4 fizetett kört „tekerők” között (egy női, egy férfi és egy gyermek bicikli). A legjobb gyűjtőt (köreivel a legtöbb adományt gyűjti) különdíjjal ajándékozzák meg. Az aktív résztvevők, gyermekek emléklapot kapnak.

 

Útvonal:

Stadion – Határér – Kert – Bod Péter – Mester – Márton Áron – Gábor Áron tér – Vasút – Molnár Józsiás – Dózsa György – Szabadság – Új  utca és a Csernátoni út.
 

Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a Tekerj egy jó célért! akció alatt elterelésekre lehet számítani. Kérjük, amennyiben lehetséges, a balesetek elkerülése érdekében, ne keveredjenek be a biciklis tömeg közé, ha mégis előfordul ez az eset, figyeljenek a kerékpározókra. Az akció ideje alatt az autósok megértését kérjük, türelmüket köszönjük!

 

 


2017. május 25.