Kovászna Megye Tanácsa idei költségvetésében több mint 1,2 millió lejt különített el sporttal kapcsolatos tevékenységre, ennek részét képezi több kézdivásárhelyi csapat és sportklub támogatása is.

 

Február 16-án, hétfőn tartott sajtótájékoztató keretében az érintett sportágak képviselői is részt vettek. Támogatást kaptak, többek között, a kézdivásárhelyi kosárlabda csapatok, a hoki csapatok, valamint a céhes város asztalitenisz csapata.

 

Az idén a sportra elkülönített összegből a kézdivásárhelyiek a következő tételekből gazdálkodhatnak:

– az A osztályos teremfoci csapat támogatása – KSE futsal 95.000,

– kézdivásárhelyi női utánpótlás kosárcsapat 15. 000 lej,

– hoki utánpótlás 18. 000 lej,

– kézdivásárhelyi asztaltenisz 10. 000 lej

 

Dobozi Levente, KSE Futsal vezetője kiemelte, az itteni fiatalokkal akarnak érvényesülni, de ugyanakkor nehezen tudnak sport szerető fiatalokat nevelni.

 

Lénárt Adolf, a kézdivásárhelyi kosárlabda-szakosztály edzője a céhes városban hét éve működő kosárlabda szakosztály újraalakulásáról beszélt. Céljuk, lehetőséget teremteni egy olyan klubban, ahol az utánpótlás boldogulni tud. Lénárt úgy látja értelmét a munkájuknak, ha itthon tudják tartani a fiatal tehetségeket. Tavaly elindítottak egy székelyföldi bajnokságot, amelyre az idén 56 csapat nevezett be különböző színekben.


2015. február 18.