November 14-18. között került megrendezésre Budapesten és Kézdivásárhelyen az V. MEB-33 elnevezésű nemzetközi női, 3-3 elleni kosárlabda torna. A rendezvény célja a magyarországi és erdélyi fiatalok között a kosárlabdázás népszerűsítése, egymás megismerése, magyar és magyar közötti kapcsolatok kiszélesítése, barátságok kötése.

 

Az idei V. MEB-33 alkalmával négy magyarországi és öt erdélyi csapat versenyzett a vándorkupáért. Kézdivásárhelyt a tavalyi győztes Bod Péter Tanítóképző, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceum csapatai képviselték. A verseny első napja Budapesten kezdődött, onnan a csapatok Kézdivásárhelyre költöztek, ahol folytatódtak a küzdelmek. A selejtezők, elődöntök lejátszása után a döntőbe a budapesti Veres Pálné Gimnázium csapata került a hazai Bod Peter Tanítóképző ellenében. Látványos, szoros játszma volt, amelyet a végjátékban jobban koncentráló vendégek nyertek, a magyar ifi válogatott, Jankó Flóra vezényletével.

 

A kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző csapata: Debreczi Iringó, Csurulya Helga, Bartók Rita, Kovács Renáta. A Nagy Mózes Elméleti Líceum csapata: Istók Anita, Rendy Hanna, Mátyus Anita, Dezső Barbara.



2015. november 23.