A részletes program ugyan még nem elérhető, de már számos eseményt megemlíthetünk, amely az idei KSE-napok keretében zajlik majd május 6–10. között a kézdivásárhelyi sportcsarnokban és környékén. Ebben az évben újdonságként lesz felnőtt és ifi K1 Gála, valamint visszatér a fogathajtóverseny is.

 

Május 6-án, szerdán minifocitornával és cselgáncsversennyel startol a KSE-napok, majd öt napon keresztül lehet résztvenni a különböző sportprogramokon. A csütörtöki programban gombfoci, futó- és kerékpárverseny, valamint tekebajnokság is helyet kap, ezeken a programokon gyermekek és ifjak vehetnek részt. Kiemelendő, hogy a tekebajnokság négy napon át zajlik, minden napon más csapatok mérik össze tudásukat. A pénteki napon a labdarúgás és lábtenisz kerül reflektorfénybe, itt gyermekeknek, ifjaknak és felnőtteknek egyaránt szerveznek bajnokságot. A K1 Gála ezen a napon a sportcsarnokban lesz junior és senior kategóriában. Este a színpad is „életre kel”, a sepsiszentgyörgyi Black Betty zenekar lesz a KSE-napok vendége.

 

Szombaton délelőtt a Sinkovits stadionban tartják az ünnepi megnyitót, ahol felvonulnak a résztvevő sportolók a Tanulók Klubja fúvószenekarának és mazsorettcsoportjainak közreműködésével. Itt vesznek részt a hatvani, gyöngyösi, mezőkövesdi, nagyatádi, váci és cserszegtomaji vendégsportolók is. Szombaton, a tömegsportok mellett lesz ugrókötél- és korongdobáló verseny, tollaslabda-bajnokság és zumbaoktatás is, este pedig a kézdivásárhelyi Inogsz együttes szórakoztatja a közönséget.

 

A vasárnapi program jól megszokott forgatókönyv szerint zajlik: ekkor lesz a streetball- és az erőemberverseny is, 18 órától pedig a 2014-es év legjobb sportolóit díjazzák egy sportgála keretében. Az idei KSE-napok utolsó estje rendhagyó lesz: az eseménysorozatot a fiatalok körében rendkívül népszerű, magyarországi Halott Pénz együttes koncertje zárja.

 

Fontos kiemelni, hogy péntektől adománygyűjtés is lesz Oláh Attila parakerékpáros számára, aki az összegyűlt összeget a 2016-os paralimpiára való kijutásra használja fel. A KSE-napok szervezői a Kézdivásárhelyi Sportegyesület, a Sportiroda és Kézdivásárhely Önkormányzata. A rendezvény részletes programját a jövő heti lapszámunkban közöljük.


2015. április 22.