Rendkívüli teljesítményt tudhat magáénak a kézdivásárhelyi Bedő Zoltán, aki a bajor Landesliga őszi szezonjának legjobb asztalitenisz-játékosa volt. Az edzői vizsgára készülő sportoló szerint el sem tudjuk képzelni, hogy külföldön milyen népszerű a sportág, csak Németországban 600 ezer igazolt játékost tartanak nyilván.

 

A Budapesten élő Bedő Zoltán a nyáron igazolt az SV 1963 Riedering csapatához, bemutatkozása pedig kiválóan sikerült: 18 mérkőzésből 16-ot nyert az odavágó-sorozatban, ezzel pedig a játékosranglista élére került.

 

– Úgy tartom, mindig ki kell tűzni egy célt, és annak kell megfelelni. Nekem az volt a célom, hogy három meccsnél többet ne veszítsek, végül kettőben maradtam alul. Azért nem vagyok teljesen elégedett, mert tizenhat meccset 3-0-ra vagy 3-1-re nyertem, és két párbaj a döntő szett­ben dőlt el, gyakorlatilag két-két ponton múlott mindkettő – jegyzi meg kissé csalódottan.

 

A játékos hatévesen fogott először ütőt a kezébe, azóta pedig keményen megdolgozott minden egyes pontért. Ez a sportág napi többórás edzést, teljes elkötelezettséget igényel.

 

– Nem volt gondom a felkészüléssel az idény során, hetente öt-hat alkalommal szoktam edzeni, nyilván, lehetne többet is, de vigyázni kell azzal, nehogy „túl­eddzed” magad, mert akkor fáradt leszel a meccseken. Legutóbb ez velem is megesett, hét közben túl sokat edzettem, fáradt voltam, és emiatt teljesen váratlanul elveszítettem az egyik meccset – ecseteli, majd kitér arra, hogy nagyon sűrű lesz a programja a visszavágón is, majdnem minden hétvégén Németországba utazik.

 

Csapata jelenleg a középmezőnyben tanyázik, céljuk a bennmaradás biztosítása a homogén mezőnyben, ahol mindössze egy-egy pontnyi különbség van a 2. és 9. helyen álló együttesek között. A folytatásban szeretné megismételni őszi sikersorozatát, amit némiképp elősegíthet az a tudat, hogy alakulatával megállapodtak egy újabb idényre szóló együttműködésről. Tavaly a harmadik lett a legjobb játékosok ranglistáján, így előrelépés lenne, ha megtartaná vezető pozícióját.

 

– Nagyon jó környezetbe kerültem, nagyszerűen érzem magam, fiatal a csapat, és mindenki nagyon lelkes, a támogatóktól kezdve a szurkolókig. Örülök, hogy idekerültem. Szó van arról, hogy megfelelő erősítéssel megpróbálunk jövőre feljebb jutni, ami még jobban motiválna – mondja a 27 éves sportember.

 

Zoltán jelenleg edzői vizsgára készül, sőt, már kapott egy ajánlatot, amely nem befolyásolná játékoskarrierjét, inkább segítené azt. A hazatérésen egyelőre nem gondolkodik, de folyamatosan figyelemmel követi nevelőklubja, a Nagy Mózes Sportklub asztalitenisz-szakosztályának sorsát.

 

– Nagyon szurkolok nekik, egyre jobb eredményeket várok a kézdivásárhelyi utánpótlástól, mivel példás munka folyik itt, kiváló körülmények közepette, családias légkörben. Jó kiugrási lehetőség a pingpong, ajánlom a szülők figyelmébe.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


2015. január 19.