Se pare că se apropie de sfârșit calvarul locuitorilor din străzile Gării și Abatorului, pentru întârzierea predării străzilor a dat explicații primarul Bokor Tibor.

 

La cea din urmă ședință de consiliu primarul Bokor Tibor a subliniat: la 21 noiembrie a expirat contractul încheiat pentru strada Gării, de aceea putem înainta în această cauză. Este în desfășurare un proces juridic cu constructorul anterior, tribunalul decide la 16 decembrie. Tribunalul a decis și în cazul străzii Abatorului, astfel firma care a câștigat licitația la primăvară va putea începe lucrarea și acolo.

 

Nu a fost prelungit contractul

 

Primăria nu a prelungit contractul cu firma intrată în faliment Conforest din Brașov. Potrivit procedeului oficial, după preluarea parțială a lucrărilor, trebuie publicată o nouă licitație pentru restul drumului, incluzând și modernizarea străzii Molnár Józsiás. Este de subliniat că de decizia tribunalului din 16 decembrie depind foarte multe, a informat Bokor Tibor.

 

Lucrările străzii Abatorului s-au prelungit pentru că cele două firme care s-au prezentat la licitație au contestat continuu, referindu-se la faptul că cea care a oferit un preț mai mic nu va putea executa lucrările din suma oferită. Și această tărăgăneală a luat sfârșit, căci tribunalul a dat dreptate firmei care a câștigat original licitația, care va începe reînnoirile încă la începutul anului viitor.


15 decembrie 2016