La ședința ordinară a Consiliului Local din luna mai au figurat zece puncte de pe ordinea de zi: a fost modificat bugetul, a fost acceptată balanța pe primul trimestru, precum și a fost luată și decizia legată de reabilitarea Liceului Tehnologic Apor Péter.

 

Primarul Bokor Tibor a relatat: în buget trebuie cuprins un surplus de 450.000 lei, de aceea e necesară modificarea acestuia. Suma a venit cu o țintă precisă de la Consiliul Județean Covasna și este orientată către reînnoirea a două străzi, și anume este vorba despre străzile care leagă supermarketul Kaufland și strada Turiei, respectiv drumul care leagă Lunga de Ojdula.  S-a reușit încheierea balanței pe primul trimestru al orașului Târgu Secuiesc cu 124 la sută, ceea ce înseamnă că mulți s-au folosit de posibilitatea achitării impozitului cu reducere până la 30 martie – a informat primarul Bokor Tibor.

 

Curând s-ar putea înființa un nou incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, însă pentru depunerea proiectului e necesară o firmă pentru punerea lui în funcțiune, astfel consiliul a decis că și de administrarea acestui așezământ se va ocupa firma care administrează parcurile industriale. Pe lângă asta au fost aprobate studiile de fezabilitate a parcurilor industriale Amylum și  Ifet, primarul a fost mandatat să participe la adunarea generală a New Fashion SA, a fost aprobată comasarea a două terenuri cu scopul construirii unui bazin și a fost repartizată solicitantului locuința din strada Abatorului nr. 57.

 

În zilele următoare va fi depus de către Primărie proiectul referitor la reabilitarea liceului Apor Péter, ceea ce stabilește reînnoirea totală a școlii, precum și înființarea unui atelier de reparații auto și înzestrarea modernă a laboratoarelor.   


4 mai 2018