La 6 august, joi ajunge la noi Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, una din luptele de biciclete de cel mai înalt rang din România – au anunțat organizatorii la conferința lor de presă de ieri. Premierea totală a luptei ajunse la a 9-a ediție atinge zece mii de euro, concurenții parcurg peste 500 de kilometri pe parcursul a trei zile.

 

Directorul de concurs Csíki András și Ráduly Róbert Kálmán, președintele comisiei de organizare, au făcut cunoscut prima dată la Sfântu Gheorghe, apoi la Târgu Secuiesc, programul, noutățile Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc care se desfășoară între 6-8 august. Edilii din Trei Scaune au accentuat că și de această dată oferă cu drag tot ajutorul la organizare și i-au asigurat pe organizatori că fac tot posibilul în interesul desfășurării lui fără obstacole.

 

– Este o noutate că am lărgit evenimentul pe o așa-0zisă săptămână mare de ciclism, iar pe lângă turul ciclist care se desfășoară pe parcursul a trei zile, vom avea și mai multe manifestări care merită a fi amintite. Azi și mâine se desfășoară concursul acrobatic internațional  de biciclete cu denumirea de Dirt on Fire pe pistă de biciclete din Miercurea Ciuc, la 9 august, duminică însă organizăm pentru îndrăgostiții ciclismului pe deal Maratonul MTB – a dat amănunte Ráduly Róbert Kálmán.

 

În anul acesta Televiziunea Maghiară din Transilvania transmite de miercuri până duminică seara, de la ora 21 și 30 de minute un rezumat despre întâmplările din ziua dată, respectiv și pe pagina web www.csikisport.ro cei interesați pot găsi informații actualizate la zi.

 

Amatorii primesc și în anul acesta posibilitate de demonstrare, la 8 august, sâmbătă înainte de masă pedalează la Băile Harghita, după-masă însă se vor achita de datorie pe pista formată în oraș. Pentru informații mai detaliate vă puteți adresa organizatorului Ábrahám Előd la numărul de telefon 0742.046.677.

 

– În anul viitor sosim la publicarea celui de-al 10-lea jubileu și am dori, ca zona din Trei Scaune să nu fie doar de trecere, ci ar putea organiza separat un tur centrat pe Sfântu Gheorghe, însă pentru asta organele locale ar trebui să sprijine mai accentuat lupta – a comunicat președintele comisiei de organizare.

 

Concursul începe și în anul acesta cu prezentarea oficială a echipei la 5 august, apoi prima etapă de joi străbate Trei Scaune. Concursul debutează la ora 11 la Miercurea Ciuc, apoi concurenții continuă etapa cu atingerea lui Tușnad pe drumul european 578 până la Sfântu Gheorghe, unde țin al doilea sprint al zilei. De la Sfântu Gheorghe înaintează pe drumul național 13E cu atingerea localității Reci la Covasna, de unde vor ajunge la Târgu Secuiesc prin Zăbala, Imeni și Catalina, unde urmează al treilea sprint al etapei. Concurenții se așteaptă să sosească în jurul orei 13 la Sfântu Gheorghe, cel târziu însă la ora 14 la Târgu Secuiesc.

 

În a doua zi, pentru întâia oară în istoria concursului de la Odorheiu Secuiesc pornește etapa – rege, etapa cea mai grea cuprinde cinci probe de mers pe deal și trei sprinturi pe traseul Odorheiu Secuiesc – Praid – vârful Bucin – Gheorgheni – vârful Liban – Vlăhița – Pasul Vlăhița – Miercurea Ciuc. În ziua finală de sâmbătă organizează două probe de jumătate, înainte de masă pornesc turul din timp individual, după-masă însă participanții îndeplinesc turul din Ciucul de Sus, apoi pedalează 17 ture pe străzile din Miercurea Ciuc.

 

Directorul general Csíki András cere înțelegerea tuturor, spunând că concursul umblă și cu deranj, de aceea îi roagă pe locuitori și pe conducătorii auto să îi respecte pe concurenți și să aștepte cu răbdare până ce concurenții trec pe ținutul lor.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


Invalid Displayed Gallery


31 iulie 2015