O pată de culoare inevitabilă până azi a Târgului de Toamnă este Crama și festivalul de cartofi, care și în acest an ocupă un loc important în oferta de programe. În același timp va fi posibilitate pentru practicarea sporturilor extreme și pentru învățătură.

 

De obicei, Crama ne îmbie cu băuturi de calitate: în oferta din acest an sunt reprezentate două podgorii fruntașe din Ungaria, Villány és Eger. Îndrăgostiții dunei de struguri pot gusta vinurile beciurilor Vincze Béla, Kalló Imre, respectiv Villyan. În afară de asta, în fiecare seară veți avea parte de o distracție de calitate pe lângă gustătorii de vinuri: Banda de Jazz „Szürkeverebek” (joi, ora 21), Fernet Happy Blues Company (vineri, ora 19), Ansamblul de dans popular „Perkő” și Ábri Béla (sâmbătă, ora 22), precum și orchestra „Heveder” (duminică, ora 20) vor furniza muzica de dans în curtea Jazz Café.

 

După obicei, parculMolnár Józsiás” se umple de viață de animație și cu băuturi apetisante: la festivalul de cartofi numeroase echipe vor fierbe mâncărurile gustoase, pe care le vor ierarhiza membrii Căpităniei de Cavaleri din Transilvania „Szabadtűzi” – pe baza unor criterii exigente. Soarta felului întâi și a ultimului în final este aceeași: oaspeții l-au înghițit până la ultima bucățică. Festivalul de cartofi care se desfășoară în Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna va avea loc la 30 august, sâmbătă, anterior acestuia în casa de incubator a antreprenorilor are loc conferința clusterelor din Secuime (29 august, vineri, între orele 10-15), în temele: industria lemnului, energie verde, agroalimentare (agrofood), turism regional și agricol, industria de textile, IT, balneologie, industria de ambalaj și tipografie.

 

Programul Muzeului BreslelorIncze László” se orientează după anul memorial „Gábor Áron”: Cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea maiorului de artilerie vor ține conferință sâmbătă (la 30 august) de la ora 11. Vorbitorii de la conferință vor fi dr. Süli Attila, cercetătorul Institutului de Istorie a Forțelor Armate și a Muzeului, arheologul Bordi Zsigmond Lóránd, istoricul local Demeter Lajos, ziaristul Váry o. Péter, respectiv cercetătorul Dimény Attila.

 

Nu va fi lipsă nici în programele pentru tineri, Deme Tamás și iubitorii de biciclete vor organiza un concurs extrem de biciclete pe pista de sărituri de lângă Sala Polivalentă, unde cei prezenți vor avea parte de prezentări la nivel ridicat și spectaculoase și de măsurare emoționantă. Fidel promisiunii organizatorului, un Disc Jokey se îngrijește la fața locului de muzică și de dispoziția sporită. „Concurenții sosesc din Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Covasna. Participanții din Târgu vor fi reprezentați de mai puțini, decât în anii precedenți, deoarece mulți au renunțat la hobbyul lor. Scopul principal al manifestării, chiar pentru asta, este stârnirea atenției generațiilor mai tinere, să trezim motivație în ei în direcția acestei ramuri sportive”, a comunicat Deme Tamás.


 

Invalid Displayed Gallery


7 august 2014