Primăria Târgu Secuiesc și parohia reformată precum și cea catolică organizează deja pentru a cincea oară seria de programe cu denumirea în Așteptarea Sărbătorilor. De regulă, la seria de programe se alătură Casa de Cultură Vigadó, chiar și asociațiile locale, astfel pe lângă aprinderea de lumânări își găsesc loc și programe culturale, târgul de Crăciun de produse locale și de artă populară.  În Așteptarea sărbătorilor își ia startul la 26 noiembrie și se încheie cu spectacolul de Revelion al Teatrului Orășenesc.

 

În fiecare sâmbătă, de la ora 18 va avea loc în piața Gábor Áron aprinderea lumânării de Advent, la care vor colabora copiii de la grădinițele din oraș, micii școlari și elevii de la ciclul superior, precum și corurile care activează în oraș. La 10 decembrie își va găsi loc repetat în centrul orașului târgul tradițional de produse care etalează produse locale. Moș Nicolae îi va vizita și în anul acesta pe copiii din Târgu Secuiesc. La 5 decembrie, luni vor primi cadou de la Moș Nicolae copiii de grădiniță și micii școlari din Târgu Secuiesc, Lunga, Tinoasa și Ruseni, apoi seara de la ora 18 sosește în centru pe sania sa Moș Nicolae.

 

A devenit deja o tradiție, ca în perioada de așteptare a sărbătorilor, atât școala Molnár Józsiás, cât și Clubul Elevilor se pregătesc cu un concert de Crăciun, cea dintâi la 21 decembrie, miercuri, cel din urmă la 23 decembrie, vineri se acordează la sărbătoare. Școala Molnár Józsiás își ține concursul în acest an în biserica reformată, pe când la concertul Clubului Elevilor în acest an îi vom vedea doar pe suflători. Nu va fi lipsă nici de concerte, și deși marea lor parte este încă sub organizare, este absolut sigur că între 16-18 decembrie va fi din nou Crăciun Rock în Clubul For You. Vineri vor urca pe scenă Dark Soul Brothers,  Vezuvius, Exit Rock Band, Background șiThe Crazy Plumbers, sâmbătă vor prelua terenul  Kontrax, Claca-Jazz, The Pinwheels, Revival, Metropolis și Prospekt.

 

Întregul program al seriei de programe Așteptarea Sărbătorilor va putea fi accesat de miercurea viitoare pe pagina web www.kezdi.ro, până atunci va fi definitivată oferta din acest an, precum și evenimentele care se vor derula în Casa de Cultură Vigadó. Marea majoritate a programelor este gratuită, pentru evenimentele la care sunt obligatorii biletele, acestea vor putea fi achiziționate la fața locului sau prealabil.


16 noiembrie 2016