La 15 septembrie, joi a urmat la rând ședința ordinară a Municipiului Târgu Secuiesc. Membrii corpului au fost nevoiți să decidă despre șaisprezece ordine de zi, dintre ele despre modificarea bugetului local, despre prelungirea contractului de finanțare al proiectelor depuse, despre modificarea documentului de întemeiere al Fundației Culturale Vigadó, despre modificarea construcției personalului Spitalului Municipal, despre aprobarea valorilor burselor, respectiv despre vânzarea terenurilor la licitație publică.

 

Cu președinția consilierului Dr. Kelemen András edilii au votat în primul rând modificarea bugetului local. Primarul Bokor Tibor a subliniat că suma decisă la începutul anului a crescut cu 523.640 de lei față de cea planificată, din care au transferat mai mult de un milion de lei, firmei care construiește campusul Centrului Școlar Gábor Áron și pentru plata celor care lucrează în învățământ. Deoarece firmele care au depus proiecte pentru modernizarea străzilor Abatorului și 1 Mai intentează permanent recurs, cei 445.000 lei destinate acestuia sunt nevoiți să-i întrebuințeze pentru altceva – a adăugat primarul.

 

În următoarele trei ordine de zi corpul a votat prelungirea contractului de finanțare al proiectelor referitoare pe parcul industrial construit pe teritoriul fostului IFET și pe teritoriul stației de decantare, respectiv la lărgirea Centrului Școlar Gábor Áron. În următorul punct consiliul a decis despre modificarea hotărârii de consiliu 108/2010. Dintre cele șase familii votate în 2010 doar trei s-au folosit de posibilitatea de a folosi scutit de taxă terenurile, astfel consiliul a votat din nou repartizarea scutită de taxă a celor trei loturi de casă. În această comisie care a decis despre acestea ocupă loc consilierii Gál Elemér și Budău Ionuț.

 

Edilii au votat cu o abținere aprobarea regulamentului referitor la plasarea și aprobarea mijloacelor de reclamă, iar în unanimitate aprobarea repartizării locuinței de serviciu din strada Cernatului, modificarea construcției personalului spitalului municipal și aprobarea regulamentului de organizare și funcționare al cantinei sociale din Municipiul Târgu Secuiesc.

 

La propunerea consilierului Bejan András, în fruntea Fundației Culturale Vigadó i-au numit pe profesorul de literatură Deák Ferenc, pe specialistul de comunicații Ménessy Kinga Kitty, pe directorul Lung László Zsolt, pe consilierii Nagy-Babos Tamás, Szigethy Kálmán, Ilyés Botond și Szöllősi Tamás, totodată la propunerea consilierului Hegedűs Ferenc membrii consiliului au mărit cu 25% bursele publicate pentru instituțiile de învățământ pe anul școlar 2016-2017. Au modificat și hotărârea de consiliu referitoare la consiliul de conducere al instituțiilor de învățământ, astfel consilierul Szabó Vincze va fi membru al colegiului Grădiniței Manócska.

 

La propunerea primarului Bokor Tibor edilii au înlăturat dintre ordinele de zi proiectul de hotărâre referitor la aprobarea denumirii a străzilor, deoarece conform legii hotărârea referitoare la aceasta trebuie pusă la dezbatere publică de treizeci de zile lucrătoare. În ultimele trei ordine de zi consiliul a votat contra unei abțineri și a două voturi contra aprobarea vânzării la licitație publică a imobilului de la numărul 11 din strada Primăverii, cu un vot contra aprobarea vânzării terenului de la numărul 14 din strada Matkó István, contra unei abțineri și un vot contra aprobarea vânzării terenului de la numărul 386 din Lunga.

 

Dându-se loc diverselor, au cerut cuvânt consilierii Ilyés Botond și Gál Elemér. Cel dinainte a transmis plângerea locuitorilor din strada Budai N. Antal, cel din urmă a amintit neterminarea lucrărilor de lângă blocul 13 din strada Trandafirului, pe care nu o consideră în măsură totală ca neglijentă a firmei Gosp-Com. Primarul Bokor Tibor a relatat că locuitorii străzii Budai N. Antal în primul rând trebuie să se racordeze la sistemul de canalizare, mai apoi vor putea continua lucrările de asfaltare, apoi se va interesa și de lucrările fimei Gosp-Com.


16 septembrie 2016