Față de anii anteriori, Târgul de Toamnă din anul acesta a ridicat mai sus ștacheta atât în ce privește programele pentru copii, cât și în privința muzicii de stradă. Ultima săptămână a lumii august promite garantat distracție necondiționată în mod egal copilului și adultului, vârtejul târgului va fi mai zgomotos, ca vreodată.

 

Gáspár Csongor și Szabó Melinda, organizatorii de mare succes a festivalului familiei „Székölykök” și copilului, vor visa în acest an orașul copiilor care se mută în piața Gábor Áron, chiar în mijlocul acesteia – i-a informat pe reprezentanții presei organizatorul principal Ménessy Kinga joi, la 29 iulie. Orașul copiilor care va fi construit în piața centrală va putea funcționa ca pază de copil și adult, dând astfel posibilitate și părinților recreerea la târg.

 

„Mulți se întreabă, de unde acest program misterios cu care îi vrăjim de la an la an pe participanții „Székölykök”. Deci, de mult ne pregătim a relata: și noi am învățat, și anume de la voluntari francezi, și pe parcursul mai multor ani ne-am convins că aceasta este tehnica cea mai bună, mai bună ca aceasta încă nimeni n-a inventat pentru preocuparea copiilor. Esența va fi aceeași atât în „Székölykök”, cât și în orașul copiilor: trebuie adunate puncte pentru ca copiii să poată participa la diferite activități”, a explicat Szabó Melinda, președintele Asociației Next. După Gáspár Csongor e important să fie un loc în centru unde-i putem liniștit pasa pe copii, unde lumea măruntă știm în siguranță, și nu în ultimul rând, în împrejurări la nivel ridicat – la asta doresc să asigure posibilitate, totodată, dacă în apropierea copilului ar dori cineva să servească o cafea sau un ceai, va avea această posibilitate. „Probabil orașul copiilor va deschide vineri de la ora 14, sâmbătă și duminică însă de la ora 11 și – după cerință – seara până la orele 18-19 va putea fi vizitat, cu o scurtă pauză de prânz, a conchis organizatorul.

 

 Ménessy Kinga a subliniat: prin faptul că în acest an organizarea programelor pentru copii le-a fost încredințată celor mai competenți au ridicat mult nivelul Târgului de Toamnă, așa cum și muzica de stradă chemată la viață în anul trecut cucerește un teren din ce în ce mai mare. Despre asta a relatat amănunțit gazda ideii Tofán Levente, omul de bază al ansamblului Plumbers. Îi putem vedea din nou, îi putem auzi pe membrii Ego Sum și The Crazy Plumbers, totodată își vor putea scăpăra cunoștințele la târg Veress Hunor și banda sa, precum și orchestrele Votska din Târgu Mureș. De asemenea e o noutate că vom asigura sonoritate muzicii de stradă și e o veste bună că distracția nu trebuie să se încheie nici la miezul nopții, deoarece pentru noaptea de sâmbătă am planificat apariția comună a orchestrelor Crazy Plumber și Votska, care promite a se întinde până în zori, a relatat Tofán Levente, visătorul muzicii de stradă și realizatorul. „Așa cum și în anul trecut, sâmbătă și duminică, adică la 30 și 30 și 31 august va fi muzică de stradă la târg, la care așteptăm prezentarea și altor orchestre, căci paleta este extrem de largă, în repertoriu încape aproape orice gen – de la clasici până la stilurile alternative s-au reprezentat artiștii la târgul de toamnă din anul trecut”, și-a încheiat discursul.


Invalid Displayed Gallery


29 iulie 2014