Ieri printre altele, în prezența primarului Bokor Tibor, a viceprimarului Derzsi Gyula, și a administratorului public Antal Emőke, a fost predat, inaugurat oficial terenul de sport reînnoit aflat în curtea școlii Turóczi Mózes. Așezământul a devenit mai practic, mai sigur datorită contribuției proiectului de succes MOL al instituției și al Primăriei.

 

În alocațiunea sa scurtă directoarea școlii Voloncs Mária a subliniat că realizarea este rezultatul colaborării și a adresat mulțumiri tuturor acelora, care au contribuit într-un mod oarecare.

 

Nu este prima ocazie că participă la proiectul MOL România și la programul de zonă verde al Fundației Pentru Parteneriat. În două situații anterioare s-a înfrumusețat curtea, respectiv s-a construit o parcare, de această dată au ridicat o plasă de protecție în jurul terenului de sport deja existent, în afară de asta s-au îngrijit și de conducerea apei, au așezat pavaje, au format spațiu verde, apoi loc potrivit pentru spectatori, respectiv asigură și suport de biciclete pentru cei care sosesc cu biciclete.

 

Proiectul amintit a asigurat pentru investiție un fond de 8900 de lei, la care a contribuit și Primăria locală, precum și părinții prin faptul că au oferit fundației care poartă numele școlii doi la sută din impozitul lor.

 

Totodată am aflat că din bunăvoința fabricii de confecții New Fashion școala va avea și un nou loc de joacă, montarea jucăriilor a început deja.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Farkas Imola


4 octombrie 2017