Primăria Târgu Secuiesc a modificat în noiembrie anul trecut acea hotărâre de consiliu care reglementează predarea diferitelor distincții. Decizia din 2017 se referă detaliat la premiile Pro Urbe, reglementând decernarea acesteia, condițiile decernării.  Intenția neascunsă de acum înainte a orașului este de a distribui premiul unei persoane, care este demnă pentru obținerea acestui titlu: Desemnările sunt așteptate în biroul de Registratură a primăriei până la 30 iulie 2018. Premiul va fi predat la sfârșitul lui august, în cadrul Târgului de Toamnă.    

 

Hotărârea de consiliu 98/2017 stabilește că premiul Pro Urbe este a doua cea mai importantă distincție pe care Consiliul Orășenesc o poate atribui unei persoane care o merită. Poate primi premiul Pro Urbe orice persoană din Târgu Secuiesc, sau care trăiește în Târgu Secuiesc, care a contribuit prin activitatea sa la sporirea renumelui orașului, faptele sale sunt excepționale și a împlinit vârsta de 70 de ani. Premiul Pro Urbe poate fi conferit doar unei persoane în viață.

 

Primăria din Târgu Secuiesc așteaptă desemnări pentru oferirea titlului.  Propunerea poate să facă oricine, condițiile acesteia sunt următoarele:  dosarul cu desemnare trebuie depus la registratură cel târziu până la 30 iulie 2018, ora 15. Dosarul trebuie să conțină o detaliere, în care propunătorul să argumenteze de ce propune persoana respectivă pentru premiul Pro Urbe: o recomandare, pe care o sprijină cu semnătura altor trei persoane; toate acele documente, pe care propunătorul  le consideră importante pentru a le preda pentru desemnare. După ce propunerile au fost înregistrate, acestea vor ajunge la Biroul de Comunicare, care le verifică, apoi transmite desemnările la biroul cultural al Consiliului Orășenesc. Pe baza desemnărilor, biroul de cultură face propunere pentru persoana cu premiul Pro Urbe, apoi, în cadrul unei ședințe de consiliu, o confirmă printr-o hotărâre de consiliu. Hotărârea de consiliu trebuie să conțină deja și laudația celui desemnat. În urma deciziei, premiul Pro Urbe va fi înmânat de către primarul din Târgu Secuiesc, în cadrul unei ședințe de consiliu extraordinare, în timpul sărbătorii orașului Târgul de Toamnă. Festivitatea de decernare a premiului va avea loc în 30 august 2018, în prima zi a zilelor orașului.

 

Pentru informații detaliate adresați-vă la Biroul de Comunicare la numărul de telefon 0267-361974/127 număr intern sau pe adresa de mail presskezdi@gmail.com. Hotărârea de consiliu care reglementează distincțiile poate fi citită pe pagina de web www.kezdi.ro.


27 iunie 2018