Au fost în vizită la Târgu Secuiesc Such György, președintele Ligii Maghiare de Hochei și delegația sa, precum și Tánczos Barna, președintele Academiei Secuiești de Hochei și colaboratorii săi. În cadrul întâlnirii profesionale a fost vizitat patinoarul artificial aflat înainte de predare, apoi, cu ocazia unei conferințe de presă, l-au asigurat pe edilul orașului de sprijinul hochei-ului din Târgu Secuiesc. Pe lângă sprijinul echipelor de hochei au asistat și asupra formării unei noi generații de hochei, la apropoul acesteia va porni în curând „Programul de instruire-Patinaj“.

 

Luni a efectuat o vizită în Trei Scaune delegația Ligii Maghiare de Hochei, care a verificat prima dată la Sfântu Gheorghe, apoi și la Târgu Secuiesc investițiile de infrastructură derulate în ultimul timp, respectiv membrii delegației au asigurat de sprijin funcționarea cluburilor locale de instruire a rezervelor  și a Academiei Secuiești de Hochei.

 

La Târgu secuiesc primarul Bokor Tibor i-a condus pe iluștrii oaspeți prin clădirea patinoarului artificial, aflat încă înainte de predare, subliniind că, din păcate, degeaba e gheață în unitate, pentru obținerea aprobării din partea pompierilor mai e de așteptat, de aceea terenul nu poate fi predat destinației. Tánczos Barna  a relatat că și până acum am colaborat excepțional cu HC Bikák și s-a asigurat și pe mai departe pe cei din oraș de sprijinul său profesional. A lăudat programul de patinaj școlar propus aici, care asigură copiilor, în cadrul programului școlar, instruire de patinaj. Such György a relatat că se bucură de fiecare unitate de acest fel, căci prin aceasta un nou oraș ajunge pe harta hochei-ului din Secuime. A mai destăinuit că e în pregătire un program maghiar de construire de patinoare în care, asemenea celui din Târgu Secuiesc, ar construi patinoare artificiale cu 5-600 de locuri. Scopul lor este acela de a oferi sprijin de specialitate echipelor din Secuime, mulțumit căruia crește nivelul și capacitatea de a concura  a campionatelor de aici, prin aceasta însă ar fi asigurată continuitatea în instruirea hochei-ului, tinerii de aici n-ar trebui să-și părăsească țara în interesul progresului.



28 noiembrie 2017