În anul trecut chiriașii locuințelor sociale din Târgu Secuiesc au luat la cunoștință cu indignare, că trebuie să achite taxă de clădire. Între timp a avut loc o modificare, despre detalii ne-am interesat la biroul de impozite și taxe.

 

După cum am scris, începând cu ianuarie anul trecut, conform punctului doi al articolului 445 din Codul General de Impozitare (Legea 227/2015), impozitul pentru locuințele, respectiv pentru terenurile date în chirie de către instituție de stat, trebuie achitat de către chiriaș și de asta nu sunt scutiți nici chiriașii blocurilor sociale. Între timp ministerul a clarificat printr-o adresă problemele – a relatat ziarului nostru Kovács Éva, conducătorul biroului de impozite și taxe din Târgu Secuiesc. „Punctul a) al articolului 456 din Legea 227/2015 spune că, chiriașii doar atunci trebuie să achite impozitul pentru clădirile date în chirie de către o instituție de stat, dacă în imobil se desfășoară o activitate comercială”.

 

Specialistul a adăugat, taxele de clădiri achitate anul trecut au fost înglobate în impozitul de anul acesta al celor vizați. „Acele persoane, care în anul acesta nu au impozit, însă în anul trecut au achitat taxa amintită, să vină la birou, unde, după  introducerea unui formular-tip, le va fi returnată suma dată”, a conchis.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Daczó H. Barna


17 februarie 2017