De azi poate fi accesat programul cumulat al Târgului de Toamnă pe site-ul oficial al manifestării (www.oszisokadalom.ro). În cadrul festivității orașului, și în anul acesta vor avea loc numeroase manifestări însoțitoare, care iau naștere cu colaborarea instituțiilor locale și a organizațiilor civile.

 

Teatrul Orășenesc din Târgu secuiesc prezintă în cadrul Târgului de Toamnă spectacolul de studio Loto Scandinav, în regia lui Kolcsár József. Premiera va avea loc la 25 august, de la ora 19 în sala mare a Casei de Cultură Vigadó.

 

Cules de vie și muzică populară

 

În Curtea de Vinuri la 25 august, joi de la ora 20, cei interesați vor putea gusta vinurile beciului Zombory din Tokaj, de la ora 21 însă va urca pe scenă Four Bones Quartet din Budapesta. La 26 august, vineri de la ora 18 va urma gala copiilor Mozsika – muzică populară și dans popular, de la ora 20 însă Asociația Antanténusz îi așteaptă pe cei interesați la casa de dans, cântă orchestra Heveder. La 27 august, sâmbătă de la ora 19 va urma seara de basme, iar la 28 august, duminică de la ora 20 însă producția Ansamblului de Dans Popular Perkő va încheia programele Curții de Vinuri.

 

Muzică în stradă

 

Atmosfera cavalcadei de târg și în anul acesta va fi colorată de muzică de stradă în piața din fața lui Vigadó. Urcă pe scenă Domination, Thugman și MaSkarák din Sfântu Gheorghe, respectiv cvartetul de coarde al Orchestrei de Cameră Sepsi, trupa Bronx din Târgu Mureș, dar nu pot lipsi nici talentele locale, The Crazy Plumbers, Ego Sum, respectiv Demeter Elemér și Kudelász Gyöngyvér. La această listă se adaugă și un muzician englez Eddy Allen vine din Marea Britanie la  Târgu Secuiesc.

 

Asociația de Tineret din Târgu Secuiesc (KVISZ) amenajează în parcul din centru un spațiu pentru tineret. La 26 august, de la ora 13 jocuri de societate, Karaoke, colțul cărții cinstei și un șah uriaș îi așteaptă pe cei interesați, de la ora 16 va avea loc deschiderea pieței tineretului, după care va urma anunțarea rezultatelor și deschiderea expoziției proiectului literar cu titlul Ție care îți este povestea din Târgu Secuiesc? La 28 august, de la ora 13 se poate participa la jocul baloanelor cu apă, iar între orele 14 și 17 pe cei interesați îi așteaptă jocul în echipă cu titlul Uită-te în jur și alte jocuri verzi în organizarea Asociației Soare Verde.

 

Nici în anul acesta nu poate lipsi Festivalul de cartofi, devenit deja tradițional. Manifestarea, ajunsă la ediția a șaptea, și de această dată își găsește loc în parcul Molnár Józsiás, la 27 august, sâmbătă între orele 9 și 17.



17 august 2016