La 28 august, joi, la ora 16:00 începe seria de manifestări a zilelor orașului. Primele concerte ale Târgului de Toamnă care începe cu motoul „Culesul de valori” vor avea loc în Curtea de vinuri, sub titlul „Mulțime de muzicieni”.

 

La prezentarea orchestrelor din Trei Scaune care primesc loc în curtea Jazz Café pentru participanți așteaptă publicul. Éli și Demeter Elemér Project din Târgu Secuiesc, respectiv Exit Rock Band și Musicum din Sfântu Gheorghe. Kelemen András, directorul spitalului din Târgu Secuiesc și consilier, protectorul „Mulțime de muzicieni”, a relatat că scopul lor cu acest program este de a populariza talente locale, căci dacă vorbim deja de cules de valori, nu putem vita de tinerii noștri cu aptitudini bune. – Deocamdată se prezintă „valori locale” care nu au ocupat la acest termen, dar în caz că manifestarea va fi cu succes, la anul vom începe cu mult mai înainte de organizare – a declarat edilul.

 

Orchestra Éli s-a înființat în 2005 la Târgu Secuiesc, au pornit cu patru membri, mai târziu li s-a alăturat și o voce feminină. În prezent încearcă să intoneze o scală muzicală cât mai largă, de la repertoarul internațional, prin muzica rock, până la muzica populară maghiară. Orchestra are și compoziții proprii. Până acum au scos două albume, primul a apărut în 2007 cu titlul „Éli”, iar cel de-al doilea în 2011 și poartă titlul „Iluminator”.

 

Exit Rock Band s-a înființat în 1981. Orchestra și-a început cariera cu numele Qvadroton. Joacă muzică blues și rock.

 

Pe dătătorul de nume a Demeter Elemér Project spectatorii l-au putut cunoaște ca omul de front al orchestrei Bumeráng, de unde s-a retras în 2006 și a înființat o orchestră nouă.

 

 Motoul orchestrei Musicum: „Dacă e petrecere, atunci MUSICUM!” Orchestra s-a înființat în toamna lui 2013, când câțiva muzicieni care au dispus de o mare experiență au simțit ca vocație comună practicarea muzicii vii de calitate. În repertoarul lor putem găsi deopotrivă muzică de dans, muzică disco, rock and roll, rock și pop rock. Omul lor de front Ráduly Botond Manó, vocea 2010 din Ardeal, care a apărut și în X-Faktor.

 

Bartalis Hanna


 

Invalid Displayed Gallery


26 august 2014