Au întreprins împrospătare de funcție în cadrul KSE Futsal, după ce joia trecută a demisionat Dobozi Levente, care în cei șase ani trecuți a condus fotbaliștii de sală. Membrii secției l-au ales în unanimitate președinte pe Szabó Vincze, iar în funcția de vicepreședinte l-au confirmat pe Ştefan Vasile. În declarația dată ziarului nostru vicepreședintele a vorbit despre necesitatea schimbării, respectiv a anunțat că vor încheia un contract de un an  cu conducătorul de aproape două luni ale echipei, cu David Madrid Sanchez dar a servit și alte surprize.

 

– De ce a fost nevoie de schimb de președinte?

 

– Echipa a avut nevoie de schimbare, chiar și David Madrid Sanchez a spus că revine cu drag în fruntea echipei, cu o singură condiție: vrea să lucreze cu un nou președinte. Am cunoscut în persoana lui un specialist serios, precis, care a elaborat un proiect solid pentru impulsionarea echipei. Suporterii au putut vedea ce a realizat echipa cu jocul ei pe parcursul unei luni și jumătate, îndrăznesc să afirm, în cazul în care ar fi continuat campionatul, nu am fi terminat pe locul nouă. Și ajungerea în finala de patru a seriei de cupă a depins de un fir de păr. Antrenorul spaniol a acceptat ca în anul viitor să aducă echipa între primele patru.  

 

– La ce jucători vă așteptați în următorul sezon?

 

– Ne pregătim cu surprize. Nume încă nu, însă pot să destăinui atît că ne-am înțeles cu doi jucători care figurează în fruntea Futsalului spaniol al Barcelonei, respectiv cu un fotbalist selecționat din Columbia. În afară de asta ne-am ales și un portar. Deocamdată deci se pare că putem conta pe patru jucători din străinătate, respectiv pe cei de acasă.

 

– Așa știm, că specialistul spaniol pune mare accent pe rezerve.

 

– Într-adevăr, are o mare experiență în asta, căci și-a început cariera cu conducerea echipelor de tineret. A promis, că și de acum înainte va fi foarte atent la cei de la tineret, la elevii lui Csengeri și Csulak, dar și la talentele din împrejurimi. Deja pentru sfârșitul sezonului a rechemat în cadru câțiva tineri jucători talentați locali. Acest lucru îl consider important, deoarece nu suntem constrânși neapărat la jucători din Brașov. De exemplu la chemarea lui David s-a reîntors Gáll Attila, pe care antrenorul spaniol îl consideră unul din cei mai buni ai categoriei de vârstă în țară. Jucătorul tânăr a trezit și interesul unui manager UEFA, însă doar cu aprobarea clubului poate fi legitimat altundeva.

 

– A promis și alte surprize…

 

– La sfârșitul lui august o vom primi ca oaspete echipa de futsal al Valenciei în Sala Polivalentă. Și pe această cale aș dori să mulțumesc sprijinul primăriei locale, încercăm să-i primim în așa fel ca în octombrie 2009 pe selecționata futsal spaniolă. Iubesc foarte mult această ramură sportivă, nu mă călăuzește nici intenție politică, nici materială. Pe vremea aceea eu am pornit campionatul de sâmbătă, mai apoi și Dobozi a făcut multe pentru futsalul din Târgu Secuiesc, dar acum vreau să acționăm cu o nouă mentalitate și să arătăm că și orașul nostru știe ceva.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


28 aprilie 2015