Echipa de fotbal a lui KSE din Târgu Secuiesc și-a accentuat intenția de nivelare a pașilor cu o victorie de knock-out, sâmbătă a pasat o jumătate de duzină de goluri la revanșa clasificării de liga a III-a, prin asta însă a clarificat problema ajungerii sus, cu o totalizare de 9-0 s-au alăturat de campionatul la un nivel mai înalt. După sezonul din 2006-2007, Târgu Secuiesc va avea din nou reprezentant în clasa C.

 

Sâmbătă după-masă tribuna Stadionului Sinkovits s-a umplut până la refuz, aproape o mie de spectatori, respectiv suporterii vocaționali ai Legiunii Secuiești, au fost curioși de miraculul fotbalului din Târgu Secuiesc, de faptul în care, după o întrerupere de 10 ani, KSE revine în liga a III-a. N-au fost nevoiți să se amăgească, au putut vedea un meci bogat în goluri, la care albaștri-albi nu i-au dat adversarului nicio șansă. Încă succesul de 3-0 de la răbufnirea cu o săptămână mai devreme a proiectat victoria orașului breslelor, însă de placul securizării siguranța superiorității câmpului de joc trebuia transformat în goluri. Festivalul de goluri a început încă în minutul 7, când Babei, zecele echipei KSE, a valorificat pasa de meșter a lui Tompa. După doar nouă minute s-a tremurat plasa oaspeților, centrarea din partea dreaptă a lui Oláh a fost introdusă în plasă de Babei printr-o lovitură cu capul.

 

Formația Kézdi a jucat cu elan fotbal, creând și mai multe situații de gol, însă încercările jucătorilor Căşineanu, Gáll și Kurtuly nu s-au concretizat. Apoi în minutul doi al prelungirilor primei reprize de joc lipsa de goluri ale lui Kurtuly a luat sfârșit, după mai multe încercări, a rostogolit mingea în poartă de la 10 metri (3-0).

 

Repriza a doua a început cu nimerirea lui Căşineanu, apoi Kurtuly a dublat (5-0), rezultatul final de 6-0 a fost fixat de către Incze intrat ca jucător de rezervă cu o înălțare de premiul frumuseții, căreia i-a dat drumul de la 16 metri. KSE a obținut o victorie de 6-0 și din partea sa a realizat visul iubitorilor de fotbal din Trei Scaune: după ajungerea în liga I a lui OSK Sepsi și-a câștigat dreptul de a figura în liga III. A fost frumos, băieți!

 

– Am lucrat mult pentru acest succes, adevărat că eu doar de doi ani m-am angajat în acest grandios proiect. Totul trebuie mulțumit lui Szabó Vincze și Kölcze Gábor, dacă ei nu sunt, n-am fi ajuns aici. Am început în liga a V-a, apoi am continuat în liga a IV-a, unde n-am reușit dintr-o dată să obținem întâietatea, știm că fotbalul se decide nu doar pe teren, însă după ce ni s-au alăturat mai mulți și cu o conducere serioasă – mă gândesc aici la președintele nostru Rancz Lajos, la vicepreședintele nostru Voina Levente, respectiv Niczuly Csaba și Nagyoláh Zoltán, care se află în fruntea secției futsal, și la administratul nostru Májai József –, cu un atașament serios am reușit să câștigăm campionatul, și acum deja și clasificarea – a formulat la întrebarea noastră antrenorul Gazda József, care ne-a destăinuit că, cu o oarecare întărire, am dori să creăm o echipă combativă, cu care am putea termina în grupa primei jumătăți din liga a III-a.

 

–  A fost o muncă de echipă, am decis în anul trecut că am dori să ducem Târgu Secuiesc în clasa C, câțiva ne-am alăturat echipei și acest lucru acum s-a reușit. Deocamdată esența este că KSE a reajuns într-o clasă superioară și de acum înainte tinerii vor avea unde să joace, iar cel mai important este că a demarat această mișcare. Echipa este tânără, stă în fața unui viitor strălucit la această însă e nevoie de perseverență și solidaritate. Cel mai tânăr jucător al nostru încă nu are 17 ani, iar șase jucători de bază au între 20-21 de ani. Probabil că vom avea nevoie de doi-trei fotbaliști experimentați, însă nu vrem să schimbăm echipa, important este ca să primească posibilitate cât mai mulți tineri din localitate. Mulțumim frumos taberei de suporteri numeroși, e o impresie foarte bună că atât de mulți ni s-au alăturat – a evaluat, Rancz Lajos, conducătorul secției de fotbal.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



27 iunie 2017