La 19 septembrie, luni la București, în Instituția Balassi a prezentat Asociația Pentru Dezvoltarea Turismului Județul Covasna a prezentat în cadrul unei manifestări botezate simplu cu denumirea de frumusețe de basm pagina web care slujește popularizarea internă turistică a județului, pagina web ViziteazaCovasna.ro, precum și câteva oferte turistice gata întocmite.

 

Din cele peste 160 de conace din județul Covasna mai multe funcționează și ca pensiune, câteva însă ca restaurante sau chiar ca muzeu. După estimări în județ se află și un număr mai mare de 1000 de izvoare naturale de apă minerală, o parte a cărora oferă o prestație de tip SPA, oferă efecte de relaxare.

 

Cei sosiți în Instituția Balassi au putut primi extrasul concentrat a tot ce îi așteaptă pe cei veniți în Trei Scaune: curtea instituției a fost zgomotoasă de zornăitul de metal al ciocanului care se izbește de nicovală, în aer se simțea mirosul cozonacului secuiesc care se rumenea pe jar, pe cel sosit în clădire l-a așteptat muzica muzicienilor Școlii Populare de Artă, ansamblul de dans al copiilor din Vârghiș. Cei care n-au așteptat noutăți din Trei Scaune au fost uimiți: bucătarul Kovács Gábor Áron a interpretat din nou tradiționala bucătărie culinară din Ardeal în forma unor meniuri moderne.

 

În pregătirea pachetelor prezentate de către asociație, consultantul culinar Răzvan Pascu vede o oportunitate serioasă. „Turismul înseamnă unu și același lucru ca zâmbetele, cu revelațiile adevărate, cu întâlnirile de atingere, fie vorba despre om sau ținut – acest lucru vrem să-l arătăm cu fiecare proiect al Asociației Travel Focus. Județul Covasna dispune de toate condițiile pentru a putea deveni o importantă țintă turistică: locuri de popas speciale, prestație SPA modernă și nu în ultimul rând revelațiile, care îi așteaptă pe musafiri. Pachetele turistice prezentate acum reprezintă chiar această diversitate, care este un argument forte pe lângă faptul ca turiștii dințară să fier din ce în ce mai curioși de județul Covasna” – a formulat Pascu, întemeietorul Asociației Travel Focus.

 

Cu ocazie evenimentului Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, a relatat: „În ciuda faptului că Trei Scaune realizează peste media pe țară în domeniul turismului, vrem să vină cât mai mulți în vizită la noi. Județul Covasna este o comoară, pe care o vom fructifica, la asta însă e indispensabil curiozitatea celor interesați. În acest scop în anii trecuți am efectuat investiții serioasă atât în sfera publică, cât și în cea privată.”

 

La manifestație a participat și Claudiu Vrînceanu, secretarul de Stat al Ministerului Sferei de Economie, Comerț și Afaceri, care a salutat această inițiativă. Secretarul de Stat a expus: în anii trecuți segmentul turistic în județul Covasna a crescut cu 10% față de 2014, în acest an acest număr s=ar putea ridica și la 20%.

 

Édler András, conducătorul Camerei de Comerț și Industrie din Județul Covasna, în urarea sa a relatat: „Cu alcătuirea pachetelor am vrut să trimitem la cât mai mulți oameni acel mesaj că Trei Scaune este un loc proeminent de interesant, unde pe oricine îl primim cu drag.”

 

La eveniment a participat și renumita personalitate media, conducătorul de programe radio, Daniel Buzdugan, care în câteva cuvinte – atât în limba română, cât și în limba maghiară – i-a salutat pe cei prezenți, subliniind că județul Covasna este oi țintă, pe care-l recomandă cu inimă caldă oricui.

 

Prețul zilnic al pachetelor prezentate începe la 55 de euro și poate atinge și 239 euro pe zi. Serviciile, în afară de adăpost, prin prezentările profesiilor populare tradiționale, de la vizitarea Muzeului Haszmann Pál și răsfățarea care are loc la SPA-ul din Bálványos. Pagina web cu conținut maghiar poate fi accesat la adresa IranyHaromszek.ro.



21 septembrie 2016