Echipa de hochei pe gheață are un antrenor nou. Ieri dimineață, la conferința de presă ținută la patinoarul artistic, l-au prezentat pe Antal Károly.

 

Noul antrenor principal a fost prezentat în prima parte a conferinței de presă de către Máthé Zsolt, conducătorul secției de hochei pe gheață, fiind enumerate stațiile de până acum ale carierei specialistului. Antal Károly a profesat hocheiul pe gheață douăzeci de ani, a jucat la Steaua, pe lângă Clubul Sportiv in Miercurea Ciuc, dar a jucat și în echipele Újpest și HC Jászberény. Din 1997 lucrează ca antrenor, în 2015 a obținut calificarea de antrenor la nivel înalt de la Asociația Maghiară de Hochei. Ca jucător a fost campion național o dată la Clubul Sportiv (între 1975 și 1984), de cinci ori la echipa din București și pe lângă asta, în vânătoarea maghiară de puncte a câștigat șase medalii de argint. Ca antrenor, cu echipa condusă de el, a câștigat mai multe medalii de aur, argint și bronz de campion maghiar, iar vânătoarea română de puncte a câștigat-o de șase ori. A fost membru al selecționatei române H18 și H20, cu care a participat la campionatul mondial din Olanda și Japonia.

 

Noul antrenor principal a prezentat pe scurt ideile sale și noutățile. A vorbit și despre greutățile care trebuie rezolvate: ”Mă bucur mult că am ajuns aici, mă așteaptă o muncă constructivă mare, precum și pe sprijinitorii mei, trebuie să recrutăm copii. Ne ajută dascălii, însă există și probleme, sunt mulți copii de la țară care ar veni să joace hochei pe gheață, dar deocamdată nu au cu ce să vină în oraș în mod organizat. Lucrăm cu conducerea pentru a găsi o soluție și la asta” – și-a expus gândurile antrenorul principal, ai căror elevi de odinioară s-au stabilit la echipe renumite. După părerea sa hocheiul pe gheață nu este o ramură sportivă ușoară, dar și-a exprimat speranța că, pe lângă splendidul patinoar artistic, în câțiva ani, Târgu Secuiesc va putea avea și o grupă de adulți.

 

Printre intențiile ulterioare ale lui Antal Károly figurează și construirea unei echipe de fete, căci consideră că există ”materie-primă” în împrejurimi. Ca ultim cuvânt a vorbit și despre faptul că mulți consideră hocheiul pe gheață un sport periculos, de aceea sunt precauți de a-i lăsa pe copii la antrenament. După el, sunt mult mai periculoase mai multe jocuri cu mingea sau chiar boxul, decât hocheiul pe gheață. A considerat esențial să sublinieze și cu cât este mai sănătos sportul, decât șezutul în fața calculatorului.

 

La conferința de presă s-a anunțat că antrenorul principal acceptă un rol activ și în școala de patinaj. Cu atât mai mult, căci aceasta este o anticameră a școlii de hochei pe gheață, deci poate fi efectuată și recrutarea viitorilor hocheiști.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


11 octombrie 2018