Comisia pentru Amenajarea Teritoriului şi Urbanism a Consiliului Local Târgu Secuiesc a pregătit regulamentul de parcare a orașului, despre care Consiliul Local va vota în viitorul apropiat. Până atunci consiliul ar dori să ceară și părerea locuitorilor, astfel vor ține audiență în această temă. Pentru toată lumea e un subiect deschis  că cu membrii comisiei acolo pot fi discutate observațiile în legătură cu introducerea parcării cu plată, cu punerea ei în funcționare.

 

Regulamentul îmbunătățit și lărgit al sistemului de parcare poate fi accesat pe pagina web www.kezdi.ro, sub meniul „anunț de interes public”. Încă și în decursul dezbaterii publice de 30 de zile au sosit numeroase păreri, observații, ca lărgire a acesteia este ținută audiența. Președintele comisiei, dr. Szilveszter Szabolcs, a formulat astfel: e important pentru noi, ca acest sistem de parcare să fie acceptabil pentru cei mai mulți locuitori ai orașului. Nu e o întrebare, e nevoie de parcare cu plată la Târgu Secuiesc, căci de când a încetat sistemul precedent, a pus stăpânire haosul în centrul orașului. „Astăzi mă opresc din ce în ce mai mulți oameni pentru ca parcarea să fie din nou  cu plată, decât cei care sunt contra. După speranța noastră, și la audiență și la votare asta se adeverește, și putem înființa un sistem, care poate pune ordine în orașul nostru” – a formulat.

 

Termenul audiențelor este la 5 mai (vineri) între orele 16–18, respectiv la 8 mai (luni) între orele 10–12, la ambele termene locuitorii sunt așteptați în sala de ședințe a Primăriei.

 

Printre principiile de bază ale regulamentului de parcare elaborat figurează, că parcarea cu plată va fi pusă în funcțiune de către Primărie, termenul de plată va fi între orele 8.30–16.30, taxele de parcare în cazul mașinilor automate 1 leu/oră, biletul pe 24 de ore va costa 8 lei, și va fi și posibilitate de plată efectuată prin sms. În cazul încălcării normelor formulate în regulament, în primele 48 de ore contravenientul trebuie să achite suma taxei pe o zi, după 48 de ore va fi taxat cu amendă formulată în regulament, în acest caz în interiorul a 48 de ore există de asemenea posibilitatea dea achita doar jumătatea amenzii.

 

Biletele de parcare procurate vor fi valabile în fiecare punct al orașului în intervalul aflat pe bilet. Suma de bani intrată din parcare va fi consacrată pentru întreținerea parcărilor și a automatelor. Începând cu 26 aprilie pornește votarea pe profilul de Facebook al Primăriei, unde de asemenea pot fi formulate opinii.

 

Itt szavazhat:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWji5IqZqOgcYCp4ki4siDR2QlsERJJjXiROPkWPU1jj2Ymg/viewform


26 aprilie 2017