După cum am mai relatat, va deveni cu sens unic strada celui mai locuit cartier al orașului, strada Libertății. Importanța devenirii cu sens unic a fost semnalată de către mai mulți locuitori, s-a decis la vot, care să fie soarta străzii. Săptămâna trecută s-a terminat totala reînnoire a străzii și deși, conform anunțului anterior, încă de vineri ar fi trebuit să intre în vigoare modificarea regulii de circulație, Primăria a decis că strada va deveni cu sens unic doar după ce va fi terminată și reparația străzii și a trotuarului din strada Nouă.

 

Primarul Bokor Tibor a relatat că un locuitor i-a atras atenția asupra faptului că, deoarece în strada Nouă se mai desfășoară încă lucrări, dimineața și seara s-ar putea forma importante aglomerații pe aceea porțiune, căci din cauza reparației drumului s-ar putea vira la sfârșitul străzii Libertății doar spre stânga. „Astfel, cântărind situația și ascultând sfatul, încă câteva zile în strada Libertății se va putea circula după regulile vechi. Această situație ține însă doar câteva zile căci în strada Nouă reînnoirea se apropie de final” − a subliniat primarul. „Mulți s-au plâns și de faptul că e imposibil de virat cu mașina din câte-o stradă laterală, căci camioanele mici care parchează acolo acoperă pe deplin vederea. Rezolvarea este să vopsim în așa fel parcările, încât la ieșiri să fie interzisă oprirea” − a adăugat Bokor.

 

Strada Libertății va deveni cu sens unic începând cu partea din fața Casei de Incubator, în fața magazinului Bertis și până la  Casa de Incubator se poate circula în ambele sensuri, astfel cei care locuiesc acolo pot vira între blocuri și în direcția străzii Gheorghe Doja. Regula de circulație nu se modifică în străzile Rândunicii și Nouă.


9 noiembrie 2016