Corifeii orașului au decis la o ședință extraordinară de consiliu referitor la trei dosare de proiect, ședința a fost necesară deoarece timpul presează în cazul tuturor celor trei proiecte. Ședința de consiliu a fost ținută, în mod neregulat, la Biblioteca Orășenească Wesselényi Miklós, cu apropoul că instituția complet reînnoită va fi deschisă din nou pentru cititori la 1 iunie.

 

Înainte de expunerea punctelor de pe ordinea de zi, primarul Bokor Tibor a relatat: începând cu 2013 a fost demarată reînnoirea pas cu pas a clădirii bibliotecii, s-au reînnoit sistemul de încălzire și rețeaua electrică, clădirea a fost renovată și în exterior, a avut loc schimbarea ferestrelor și a  ușilor, pe lângă asta a fost aranjat și beciul, care a fost complet inutilizabil. Valoarea totală a lucrării a fost circa 400.000 de lei. Oficial, la 1 iunie se va deschide în fața cititorilor biblioteca, care va cuprinde și un colț atractiv și bine înzestrat pentru copii.

 

Printre punctele de pe ordinea de zi ale ședinței de consiliu trebuie a fi votate modificările proiectelor legate de lărgirea cabinetului de ambulanță, respectiv mărirea eficacității de energie a Școlii Generale Turóczi Mózes și a Grădiniței Csipkerózsika. Proiectul referitor la reînnoirea cabinetului de ambulanță cuprinde modernizarea și lărgirea clădirii existente, precum și achiziționarea aparaturii medicale. Termenul de expirare  a proiectului este 2 ani, iar valoarea totală este de 10.716.000 de lei.  

 

Legat de hotărârea de consiliu nr. 29/2017 cu referire la proiectul Școlii Generale Turóczi Mózes, primarul Bokor Tibor a relatat: valoarea proiectului s-a modificat minimal, de aceea e necesară modificarea. Scurt în urma evaluării proiectului, pentru modificarea hotărârii de consiliu e nevoie de semnarea contractului, și asta va avea loc în săptămânile care urmează.  Această investiție cuprinde izolația termică și  reînnoirea totală a clădirii, valoarea acesteia este de 2.515.885 de lei. În proiectul Grădiniței Csipkerózsika  figurează lucrări asemănătoare, aici valoarea totală a lucrării este de 1.082.000 de lei. În cazul grădiniței, trebuia corectat și numărul de cadastru.

 

Ca ultim punct a fost aprobată ordinea de prioritate a cererilor pentru locuințe. Primarul a relatat că în zilele trecute a discutat cu directorul Agenției Naționale pentru Locuințe și a început procesul de construire a două blocuri. În afară de asta, plănuiesc construirea locuințelor de serviciu în curtea spitalului și s-ar putea construi o clădire nouă și pentru personalul care lucrează în învățământ. Primarul a primit asigurări, că va fi sprijin, ceea ce înseamnă construirea a  40–50 de noi apartamente pentru Târgu Secuiesc.


30 mai 2018