Consiliul Local Târgu Secuiesc a ținut o ședință extraordinară, pe parcursul căreia un nou avocat a fost însărcinat cu reprezentarea Primăriei în așa-numitul proces Fortyogó.

 

Deoarece avocatul Mândru Iancu din Brașov, care a reprezentat Primăria din orașul breslelor în procesul cu fostul chiriaș al Băilor Fortyogó, după mai multe amânări a renunțat la însărcinare din cauza bolii și pentru că cel mai apropiat proces este fixat pe ziua de vineri, a fost necesară angajarea unui nou avocat. După cum am mai prezentat, obiectul procesului îl constituie sumele stabilite după estimarea complexului.

 

Consilierul Hegedűs Ferenc, președintele Comisiei Economice și Juridice, care a înaintat proiectul de hotărâre, a expus, că firma specializată, pe care primăria a însărcinat-o cu estimarea imobilului, a evaluat clădirea și terenul la 700 de mii de euro. După ce asta a fost constată de către Kovács Simon Attila, proprietarul Incitato Srl, imobilul a fost din nou estimat, de data aceasta la 540 mii de euro (din octombrie anul trecut proprietarul de 50% a firmei este și consilierul orășenesc Costantin Pătru!). După asta și Kovács a evaluat complexul, pentru el valoarea a fost estimată la circa 100 mii de euro. „Este o diferență uriașă între sumele stabilite și scopul nostru este stabilirea unui preț real, căci un teren de patru hectare nu poate fi vândut ca intravilan pentru 100 mii de euro”, a explicat Hegedűs.

 

A remarcat, că de curând tribunalul județean  a solicitat de la notarii publici din orașul breslelor contractele de vânzare-cumpărare ale terenurilor, valorificate ulterior și aflate în vecinătatea complexului, pentru a avea o percepție despre prețurile reale. A adăugat, că avocatul local Laczkó-Dávid Géza ar accepta cazul pentru 10 mii de lei plus TVA. Propunerea a fost acceptată în unanimitate de către corifeii orașului.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Daczó Hodor Barna


13 aprilie 2018