În anul acesta evenimentul de mare succes Klausenburg Retro Racing sosește la Târgu Secuiesc. Prezentarea și concursul mașinilor retro va avea loc între 12–14 mai pe pista Skat-Kart din Târgu Secuiesc, înainte de asta, manifestarea își va lua startul cu o deschidere festivă din piața Gábor Áron.

 

Concursul – în mod obișniut – organizat la Cluj Napoca este adus sub cupolă deja cu a patra ocazie, după speranța organizatorilor pentru prima dată, dar nu și pentru ultima oară este ținut în orașul breslelor. Subvenționarea manifestării de autoturisme este sprijinită – printre  altele – de Primăria Târgu Secuiesc.

 

Manifestarea oferă o revelație unică tuturor acelora care vor efectua o vizită pe pista de carting Skat-Kart, însă nu-i lasă pe dinafară nici pe cei care eventual vor dori doar să vadă mașinile vechi. În cadrul startului festiv, toate vehiculele vor defila în centrul orașului Târgu Secuiesc la 12 mai, vineri la ora 17. În următoarele două zile ale concursului de autoturisme sunt de așteptat tururi emoționante: la 13 mai, sâmbătă și la 14 mai duminică între orele 9 și 18, în mai multe runde, își vor măsura caii de putere mașinile vechi în total în cinci categorii.

 

În prima grupă  se vor putea înscrie mașinile sub o mie de centimetri cubi, în cea de-a doua cele de o mie și o mie cinci sute centimetri cubi, în cea de-a treia cele de până la două mii centimetri cubi, iar în cea de-a patra categorie însă mașinile de peste două mii centimetri cubi. Concurenții din grupa a cincea vor putea porni cu mașini rally. Regulamentul concursului stabilește că mașinile din primele patru categorii trebuie să aibă minim 25 de ani, vârsta minimă a mașinilor din a cincea categorie trebuie să fie 20 de ani. Un tur înseamnă 1400 de metri, concurenții trebuie să parcurgă în total 4300 de metri, din care 2800 de metri distanța de măsurare a timpului.

 

Unicul eveniment, pe lângă concurs, oferă și alte emoții: după promisiunea organizatorilor, la concurs vor participa și multipli campioni de rally-uri  naționale, precum și posesori de autoturisme, ale căror vehicul are peste 30 de ani. Informații ulterioare puteți găsi pe pagina web al organizatorului Klausenburg Retro Racing, pe www.klausenburgretro.ro.

 

Regulament

 

 

COMUNICAT

 

Vă comunicăm, că în data de 12 mai 2017, începând cu ora 17.00 în centrul orașului Târgu Secuiesc evenimentul Klausenburg Retro Racing are startul festiv. La eveniment se vor aduna aprox. un nr. de 70 de mașini de epocă. Pentru buna desfășurare a evenimentului se va închide circulația începând de joi seara  (11 mai 2017), și anume: pe str. Independenței cu str. Wesselényi, pe str. Petőfi Sándor cu str. Școlii, pe str. Meseriaşilor cu Ep. Márton Áron, pe str. Apafi cu Vásárhelyi Péter. Se va circula în mod normal pe strada Wesselényi către Cazarmă, precum și pe strada Szacsvay János.

 

Vă cerem scuze pentru discomfortul creat, vă mulțumim pentru înțelegere!


26 aprilie 2017