În Târgu Secuiesc se înființează un teren modern cu gazon artificial, iar echipa de fotbal a asociației Club Sportiv KSE se bucură de un sprijin considerabil – printre altele și despre asta a luat o decizie Consiliul Local din Târgu Secuiesc la ședința ordinară din septembrie. Consilierii au acceptat sistemul nou de salarizare pentru angajați, iar sensul giratoriu de la Biserica Boldog Özséb a primit un nume.

 

La data de 6 septembrie, miercuri, Consiliul Local Târgu Secuiesc a ținut ședința ordinară, în care membrii corpului au fost nevoiți să decidă despre cincisprezece puncte pe ordinea de zi. A fost necesară adoptarea unor schimbări în bugetul local, deoarece câteva articole planificate nu mai pot fi realizate de către Primărie, astfel acestea au fost alocate în alte parte. 300.000 de lei au fost alocate pentru achitarea salariilor din învățământ, care a intrat în buget corespunzător scopului propus. La investiții s-a alocat o tablă interactivă, pe care va primi școala cu cele mai bune rezultate la competiția de colectare a deșeurilor. Pe lângă asta, pentru amenajarea terenului de patinaj au fost alocate 100.000 de lei, pentru schimbarea cazanului Hotelului Sportiv 50.000 de lei, pentru modernizarea proiectelor de salubrizare a curților 60.000 de lei, bugetul fiind completat cu 34.000 de lei în vederea achiziționării unei mașini pentru dezăpezit.

 

În curând va începe amenajarea terenului modern cu gazon artificial, care va primi loc în partea din spate a Stadionului Sinkovits. Dezvoltarea obiectivului va fi realizată de Asociația  de Fotbal din Miercurea Ciuc, costurile totale sunt de 300.000 de euro. Acesta acoperă o tribună cu 240 de locuri  și un teren dotat cu gazon artificial și iluminat pe timp de noapte. Terenul va fi predat asociației menționate mai sus de către Primărie pe o perioadă de 10 ani. În vederea realizării investiției, a fost nevoie de împărțirea imobilului situat în str. Petőfi Sándor nr. 54., o parte a imobilului fiind predat asociației în vederea începerii lucrărilor.  

 

„În sfârșit a luat naștere o astfel de decizie, care permite administrațiilor locale să sponsorizeze cluburi” – a introdus primarul Bokor Tibor cel de-al cincilea punct pe ordinea de zi. „După 12 ani orașul are din nou o echipă de fotbal în liga a treia, dar pentru ca să și menținem acest loc, avem nevoie de o finanțare considerabilă” – a completat primarul. Pentru echipa de fotbal a lui KSE edilii orașului au votat o sponsorizare de 200.000 de lei.

 

Din septembrie va intra în vigoare noul sistem de salarizare a angajaților din Primărie, care a fost elaborat din nou ca urmare a legii noi de salarizare din luna iulie. „Încep să se normalizeze salariile din administrație, ca urmare a noului sistem funcțiile de răspundere vor beneficia de salarii acceptabile. Acești oameni au fost subevaluate în cea mai mare măsură până acum. De acum înainte nu trebuie să ne rugăm de nimeni pentru a ocupa un post la Primărie, pentru că putem oferi angajaților un salariu adecvat” – a subliniat primarul. În următorul punct al ordinii de zi au fost votate și indemnizațiile consilierilor, deoarece și acestea vor crește în funcție de celelalte salarii.  

 

În următoarele puncte ale ordinii de zi consilierii au decis despre vânzarea la licitație publică a imobilului situat în strada Primăverii nr. 11., despre cea de-a doua balanță trimestrială, despre modificarea statutului și a actului constitutiv a Asociației Culturale Vigadó, precum și despre completarea dosarului de finanțare pentru susținerea eficienței energiei electrice la Grădinița Benedek Elek, la Școala Generală Turóczi Mózes și la Școala Generală Jakabos Ödön din Lunga. Pe lângă asta, consilierii au decis despre vânzarea a 4000 metri cubi de lemn, despre numele sensului giratoriu de la Biserica Boldog Özséb, care a primit numele Piața Özséb, având în vedere Parohia Boldog Özséb care se află în acest loc. Au fost efectuate modificări și în cadrul consiliului de administrație al Spitalului Municipal, consilierul Bejan András este schimbat de Dr. Kelemen András în funcția ocupată în cadrul consiliului de administrație.


6 septembrie 2017