Se construiesc două parcuri industriale

 

Datorită proiectelor înscrise de Uniunea Europeană, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc construieşte două parcuri industriale. Obiectivul principal îl constituie dezvoltarea economică a zonei municipiului Târgu Secuiesc care va fi atinsă prin atragerea noilor investiţii în zona municipiului Târgu Secuiesc şi ca urmare prin crearea de noi locuri de muncă.

 

Târgu Secuiesc este situat la 66 de km de Braşov şi 32 de km de Sfântu Gheorghe, accesul fiind posibil prin drumul european 574, care leagă oraşele Braşov şi Bacău, sau cu trenul pe linia secundară Sfântu Gheorghe – Breţcu. Mai mult decât atât, Târgu Secuiesc se află la 60 de km distanţa de autostrada în curs de construire, precum şi de aeroportul din Braşov, care se afla în curs de realizare.

Accesul la amplasament va fi posibil dinspre oraş prin drumul european 574, apoi printr-un drum nou de acces până la intrarea pe situl industrial.

 

Suprafaţa sitului industrial este de 7.28 hectare, care dispune de patru hale de producţie, din care  una reabilitată şi trei nou-construite, toate conectate la utilităţi şi la drumuri de acces interioare. Prin oferirea  a patru suprafete de S=1491 mp (hală existentă), respectiv S=841 mp şi două S=1594 mp, investitorii potenţiali pot alege construcţia cea mai potrivită pentru activitatea desfăşurată.

 

Spaţiul util va fi realizat fără compartimentări, oferind posibilitatea investitorilor de a-şi amenaja halele închiriate conform propriilor nevoi. Primăria oferă posibilitatea de amplasare a afacerilor şi investiţiilor care doresc să îşi contruiască propriile hale de producţie/depozitare în concordanţă cu obiectivele şi necesităţile lor. Astfel va exista posibilitatea pentru două firme de a închiria doar teren amenajat şi planat din cadrul structurii (în medie de 1,2 hectare în funcţie de necesităţi), care va fi racordat la utilităţi, având acces la drumul interior din cadrul sitului, aceste firme având posibilitatea de a-şi construi propriile imobile în funcţie de specificul activităţii pe care vor să îşi desfăşoare.

 

Potenţialii beneficiari ai proiectului – se preconizează ca situl va găzdui minim patru şi maxim şase firme de dimensiuni mici şi mijlocii. În limita spaţiului disponibil, vor fi selectate investiţiile cu valoarea adaugată mare, care generează dezvoltare durabilă, prin tehnologiile inovative utilizate, protecţia mediului şi crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, precum reciclarea deşeurilor, producţia de energie electrică şi termică din surse regenerabile, industrie uşoară, industria alimentară.

 

Resurse principale

Lapte 12000 l/zi

 

Alți parametri:

– energie electrică: stații compacte de transformare PTC20/0.4kV şi 2x1000kVA, fiecare hală va fi alimentată cu cablu subteran de 0.4 kV de tip 2xACYAbY;

– alimentare cu apă: din sistemul urban, cu țevi PEID Dn=110 mm;

– sistemul de canalizare, conectat cu sistemul urban cu conducte PVC KG Dn=200 mm

– sistemul de drenaj al apelor pluviale cu conducte PVC KG DN=110, 315 mm

– gaz de presiune joasă cu conducte PE 80 SDR11 Dn=63 mm, randament=300m3/ora (75 m3/h pentru fiecare hală)

 

Obiectivul principal îl constituie dezvoltarea economică a zonei municipiului Târgu Secuiesc care va fi atinsă prin atragerea noilor investiţii în zona municipiului Târgu Secuiesc şi ca urmare prin crearea de noi locuri de muncă.

 

Descarcă document: Anexa Regulament Sit Industrial