Az Őszi Sokadalom kísérőrendezvényei minden generáció számára igényes szórakozási lehetőséget nyújtanak. Az ASIMCOV, a Vigadó Művelődési Ház, a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár, illetve a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet változatos programkínálattal várja az érdeklődőket.

 

Színes programmal készül az a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV) a Sokadalomra. Pénteken, 10 órától kerül sor az Autó Expo megnyitására a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók (KKV) Szövetségének szervezésében. A kiállítás a rendezvény teljes ideje alatt megtekinthető lesz a Kossuth Lajos téren. Ugyancsak pénteken, 11 órától gazdasági fórumot tartanak a Vállalkozói Inkubátorházban, amely során olyan témákat érintenek, mint az ipari park, klaszterek és a HUB-CoWorking. Szombaton, 11 órától kezdődik a már hagyományossá vált Pityókafesztivál a Molnár Józsiás parkban, ezt 10 órától megnyitó előzi meg.

 

Csütörtökön, 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében kerül sor a Városi Színház díszbemutatójára A dolgokról egy földi szellemnek címmel. A darab rendezője Kolcsár József, közreműködik a Mácsafej zenekar. Fekete Vince verseit Ferencz Csaba zenésítette meg, Szilágyi Domokos verseinek felhasználásával a szöveget Kolcsár József és Ferencz Csaba állította össze. Szombaton délután, 17:30-tól, a kisteremben, Kocsis István Árva Bethlen Kata című drámáját adja elő Meister Éva színművésznő, a Nők Egyesületének szervezésében. Ugyancsak szombaton, 18:30-tól, a nagyteremben, a Mezőkövesdi Amarőr Színjátszó Kör (MASZK) az Indul a bakerház című darabot mutatja be. Rendező Budai Károly.

 

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár különböző gyermekfoglalkozásokkal várja a kicsiket a városnapok alatt. Péntek és szombat délelőtt, 10, illetve 12 órától, a gyerekek papírszínházi előadásokat tekinthetnek meg, ezekhez pedig meseillusztrációkat készíthetnek. Péntek délután, 15 órától Versenyautóval Meseországba címmel kreatív foglalkozásra kerül sor, amely során a résztvevők papírdobozból készíthetnek versenyautókat, majd megtekinthetik A selyemrét című magyar mesefilmet. Szombat délután, 15 órától „bombariadó” lesz a könyvtárban, vagyis egy logikai, együttműködési játék során az I-IV. osztályos tanulók egy robbanószerkezetet kell hatástalanítsanak. A játékra háromfős csapatok jelentkezését várják augusztus 28-ig.

 

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) a fiatalokat kívánja megszólítani az Ifjúsági udvar keretén belül, amely a Vigadó Művelődési Ház udvarán kerül megrendezésre szombaton és vasárnap. Az érdeklődők különböző tematikus előadásokat hallgathatnak, illetve csapatvetélkedőn vehetnek részt. A fiatalok kultúrmaraton, buborékfociban, beerpongban és más szórakoztató játékokban tehetik próbára tudásukat, kreativitásukat, kitartásukat. A szervezők 5 fős csapatok jelentkezését várják. Az első három helyezett csapat nyereményben részesül.


2015. augusztus 26.