Mától szegényebb lett a világ. Örökre letette az ecsetet egy művész, aki nem csak alkotásai révén, hanem emberként is hatalmasat alkotott. Fájó szívvel búcsúzunk Kosztándi Jenő festőművésztől, Jenő bácsitól, akit mi, kézdivásárhelyiek a legnagyobb büszkeségeink között említünk, de tisztelték őt egész Erdélyben és a határon túl is.

 

Kosztándi Jenő 87. életévében, hirtelen hunyt el, hatalmas kulturális örökséget hagyva hátra. Hosszú és tartalmas életet élt, vidámsága és életkedve mindvégig töretlen volt. Mindig volt a tarsolyában egy vicc, amit előszeretettel osztott meg azzal, akivel éppen összetalálkozott az utcán. Tartalmas életét felbecsülhetetlen munkássága egészítette ki, méltán állíthatjuk, Jenő bácsit mindenki tisztelte, szerette. Kincset érő tehetségét a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel jutalmazták és Háromszék Kultúrájáért életműdíjat is kapott.

 

Jenő bácsi halálával fontos feladatot adott nekünk: örökségét immár nekünk kell őrízni, és magunk kell vigyázzunk arra, hogy munkásságát az utánunk jövő generációk is ismerjék, megismerjék.

 

Elment az erdélyi művészet hírvivője, mától szegényebb lett a világ.

 

Nyugodjon békében, szívünkben mindörökké élni fog!

 

A városi tanács és az önkormányzat nevében búcsúzik,

Bokor Tibor polgármester és Derzsi Gyula alpolgármester


2017. február 2.