Francia vígjátékkal zárja az évet a kézdivásárhelyi Városi Színház. Eugène Labiche A Lourcine utcai gyilkosság című darabjának bemutatóját december 31-én, szerdán 18 órától lehet megnézni a Vigadó Művelődési Házban.

 

Egy ártalmatlannak tűnő, kis információ-értékű hír olyan folyamatokat indít be, melyeknek következményeit már nem lehet visszafordítani. A főszereplő Lenglumé, akinek fogalma sincs, hol és hogyan töltötte az előző éjszakát. A görbe éjszaka történéseinek felidézését nehezítik a megmagyarázhatatlan részletek, mint a kormos kezek, ruhák között talált szőke hajfonat, ágyában horkoló régi iskolatárs. A két tárgy, egy zöld esernyő és egy O. M. monogramos zsebkendő eltűnése akkor vált ki pánikot, mikor a szereplők az újságban egy szenes asszony meggyilkolásáról olvasnak, akinek holtteste mellett a tettesek egy zöld esernyőt és egy monogramos zsebkendőt felejtettek.

 

A darabot Fekete Zsolt (Lenglumé), Lung László Zsolt (Mistingue), Páll-Gecse Ákos (Justine), Mezei Gabriella (Norine) és Orbán Levente (Potard) adja elő Pálffy Tibor rendezésében.

 

Jegyek a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában válthatók munkanapokon 8 és 16 óra között vagy az előadás előtt egy órával.



2014. december 17.