Kézdivásárhelyen, a hagyományokhoz híven, ebben az évben is a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán tartanak megemlékező ünnepséget a diákok. 167 éve immár, hogy október 6-án azokra a magyar honvédtisztekre emlékezünk, akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban játszott szerepük miatt végeztek ki. Az aradi vértanúkat 1849. október 6-án ítélték halálra, azóta minden év ezen napján, a világ minden táján, tiszteleg előttük a magyar társadalom.

 

Október 6-án, csütörtökön 14 órától az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegnek a Nagy Mózes Gimnázium, valamint a Református Kollégium diákjai. A két iskola tanulói ünnepi műsorral készülnek, amelyet Rancz-Gyárfás Zsuzsa, a Református Kollégium tanára, valamint Nagy-Babos Tamás, a Nagy Mózes Líceum oktatója közösen állít össze. A megemlékezésbe Kézdivásárhely Önkormányzata évek óta bekapcsolódik. Az ünnepség koszorúzással ér véget az iskola egykori tanára, az aradi vértanúk gyóntatópapja, Sujánszky Euszták emlékplakettje előtt.

 

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, valamint a két szervező oktatási intézmény szeretettel vár mindenkit az eseményre!


Invalid Displayed Gallery


2016. szeptember 27.