Kilenc napirendi pont került terítékre a kézdivásárhelyi októberi soros tanácsülésen. A városatyák módosították a költségvetést, és kinevezték a képviselőket az oktatási intézmények vezetőtanácsába.

 

Október 12-én tartották a havi tanácsülést Kézdivásárhelyen, amelynek első napirendi pontjaként a helyi költségvetést módosították az elöljárók. Az áfából visszaosztott, a tanárok bérének kifizetésére szánt 3 millió lejes összeget be kellett foglalni a költségvetésbe, továbbá azt a 903.000 lejt is, amely a PNDL-program keretében folyosítottak az önkormányzathoz a Vágóhíd utca eddigi munkákatainak kifizetésére. Kisebb tételeket képezett a módosított költségvetésben a focipálya bekerítése (61.000 lej), a Dobolyi Aladár utca víz- és csatorna hálózatának befejezése (95.000 lej) és különböző javítások (150.000 lej). A javítások részben a Posta épülete és a polgármesteri hivatal belső felújítása szerepel. A második pontban egy polgármesteri rendeletet hagytak jóvá, amely a megyei pénzügytől jövő 395.000 lejt foglalta magába. Az összeg még szeptemberben érkezett az önkormányzat számlájára, ezt célirányosan a fogyatékkal élők gondozóik segítő munkájára költötték.

 

Ezek mellett szavaztak a fizetős parkolásra vonatkozó tanácshatározat módosításáról (itt néhány apró korigálásra volt szükség), ez a tervezet, elegendő szavazat híján, nem ment át. Jóváhagyták a Dac-tó hatékonysági tanulmányát, amelyet egy pályázat leadására szánnak, Kézdivásárhely zöldövezeteinek nyilvántartási listáját, valamint az övezeti városrendészeti tervet a Kert utcára. Nyolcadik pontban kinevezték a képviselőket kézdivásárhelyi oktatási intézményeinek vezetőtanácsába, és döntöttek a 2017–2018-as tanévre vonatkozó ösztöndíjak értékéről.


2017. október 13.