A céhes város testvértelepülését Papp László alpolgármester és dr. Vilics Csilla aljegyző képviselte. Az elöljáró megjegyezte, Terézváros (Budapest 6. kerülete – szerk.) Budapest-szerte híres óvodahálózatot működtet, közöttük két, sajátos nevelési igényű gyerekeket foglalkoztató óvodát, ahová az igényeknek megfelelően kerületen kívüli sérült gyerekeket is befogadnak.

 

A kézdivásárhelyi oktatási intézményt korábban kétszer támogatta a testvértelepülés önkormányzata, hangzott el. Részben anyagiakkal, emellett három céhes városbeli óvónő módszertani foglalkozásokon vehetett részt a terézvárosi speciális óvodákban, míg most mozgáskoordinációs és fejlesztő játékokat hoztak magunkkal. „Szeretném, hogy legyen ennek a történetnek folytatása a nevelési igényű gyerekek javára”, fejtette ki Pap László a játékok átadását megelőzően.

 

Kész Ildikó óvónő, a kézdivásárhelyi tanintézmény vezetője köszönetet mondott a fejlesztő központ létrehozásában nyújtott segítségért. Elmondta, az első rend támogatásból az egyes csoportokba integrált, sérült gyerekek fejlesztését szolgáló eszközöket vásároltak.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Daczó Barna


2018. március 19.