Két ipari park épül

 

Kézdivásárhely Önkormányzata két ipari park építésére nyert európai uniós pályázatot, a létesítmények a város gazdasági fellendülését is szolgálnák.

 

Kézdivásárhely Brassótól 66 km-re, Sepsiszentgyörgytől 32 km-re fekszik, megközelíthető az 547-es európai útról, amely Brassót és Bákót köti össze. Kézdivásárhely 60 km-re fekszik az építésben lévő autópályától, és a brassói repülőtértől, amelyet jelenleg készülnek megvalósítani.

 

A város felől a helyszínhez való hozzáférés az 547-es európai útról lesz lehetséges, majd egy új bekötőútról az ipari terület bejáratáig.

 

Az ipari park alapterülete 7.28 hektár, amely rendelkezik négy termelési csarnokkal, amelyek közül egyik felújított és három újonnan épített, mindegyik belső utakkal összekötve. Azáltal, hogy a négy felület S=1594 nm (már meglévő csarnok), illetve S=841 nm és két S=1594 nm, a potenciális befektetők kiválaszthatják a legmegfelelőbb építkezést a tevékenységükhöz.

 

A szükséges területet megosztottság nélkül valósítják meg, a befektetőknek lehetőséget nyújtván a bérelt csarnokokat szükségleteiknek megfelelően berendezni. A polgármesteri hivatal lehetőséget ajánl a vállalkozók és befektetők számára, akik saját termelési vagy raktározási csarnokokat szeretnének építeni, a céljaiknak és szükségleteiknek megfelelően. Ezáltal két cégnek lesz lehetősége, hogy berendezett és sík területet béreljen a létesítmény keretén belül (átlagosan 1,2 hektárt, a szükségletek függvényében), amelyet a közüzemeknek biztosítanak, bejáratot nyújtva a belső úton. A létesítmény keretén belül ezeknek a cégeknek lehetőségük lesz, hogy saját ingatlanaikat felépítsék a meghatározott tevékenységük függvényében.

 

A projekt potenciális kedvezményezettei:

 

A helyszín befogadóképessége minimum négy és maximum hat kis és közepes cég számára lesz elégséges. A rendelkezésre álló terület keretén belül azokat beruházásokat választják ki, akinek nagyobb a hozzáadott értéke. A használt innovatív technológiák által ez tartós fejlődést eredményez, környezetkímélő, és több munkahelyet biztosít, úgy mint a hulladékok újrahasznosítása, villamos és hőenergia termelése újrahasznosítható forrásokból, könnyű ipar és élelmiszeripar.

 

Fő források:
Tej x mc/nap
Fa
Stb.

 

A fő cél Kézdivásárhely és környékének gazdasági fejlődése, amely új befektetések vonzásával érhető el, következtetésképpen új munkahelyek alakulnak ki.

 

Letölthető dokumentum: Anexa Regulament Sit Industrial